""
""

Spisak Partizanovih želja za novog golmana uvećan za dva imena: Mladi reprezentativac ili povratak odbačenog deteta?

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.15. | 08:49

U Humskoj 1 biraju - mladost ili iskustvo

Na dugačku listu kandidata za novog golmana Partizana dopisana su još dva imena. Obojica su iz Superlige i obojica iz timova koje crno-beli ove jeseni nisu uspeli da pobede. Prvi je Nemanja Stevanović iz Čukaričkog, a drugi Borivoje Ristić iz Radnika, s tim da je u ovom trenutku, na dve sedmice pre početka prelaznog roka i u situaciji kad klub nema Upravu teško oceniti ko ima veće šanse da zaduži rukavice od ekonoma Branka Vučićevića Gavrana.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, uprava Parnog valjka u ostavci još pre mesec dana kontaktirala je čelnike Čukaričkog, pokazavši nedvosmisleno interesovanje za Stevanovića, koji je dobrim odbranama na Banovom brdu dobio i poziv u mladu reprezentaciju. Kako se istim ljudima daju najveće šanse da vode klub i posle vanredne skupštine očekuje se da tokom zimske pauze kontakti budu obnovljeni i da se u direktnim pregovorima pronađe rešenje pod kojim bi se talentovani golman preselio sa Banovog na Topčiderskog brdo.

Izabrane vesti

Stevanoviću ugovor sa Brđanima ističe u junu, tako da je predstojeći prelazni rok poslednja šansa da zarade na golmanu koga su afirmisali, jer su rođenog Lozničanina doveli kao relativnog nepoznatog iz BASK-a. Prethodno je bio član Rada.

Na strani Nemanje Stevanovića je mladost. Ima 23 godine. S druge strane, adut Borivoja Ristića je iskustvo. Neko će reći i drčnost, jer 32-godišnji Leskovčanin pleni energijom na terenu i ko ga je bar jednom gledao mogao je da stekne utisak da je golman koji „čita“ igru, podstiče kolege... Sezonu je započeo upravo u Čukaričkom, ali kako je bio drugi izbor tadašnjeg trenera Vladana Milojevića pred kraj prelaznog roka odlučio je da pređe u Radnik i bude jedan od zapaženijih u ekipi iz Sudrulice koja se domogla sredine tabele u debitantskoj sezoni u Superligi.

Ristić je đak omladinske škole Partizana, a tokom karijere promenio je 13 klubova, superligaškog i prvologaškog ranga. Obeštećenje koje bi Radnik potraživao za njega bilo bi lako dostupno za crno-bele.

Izbor je na budućem stručnom štabu, koji će formirati Ivan Tomić, uz napomenu da Nemanja Stevanović i Borivoje Ristić nisu jedini kandidati za golmansku poziciju. Tokom jeseni Partizan je maltene imao sve dogovoreno sa Bojanom Šaranovim, pa je transfer propao pod nerazjašnjenim okolnostima, zatim je kontaktirao Milana Borjana (Ludogorec) i Aleksandra Jovanovića (Radnički Niš), a poslednjih dana se pojavila informacija da je zainteresovan za Danijela Petkovića (Lovćen).

Na golu crno-belih u prvom delu prvenstva smenjivali su se Živko Živković i Filip Kljajić, uz napomenu da je stariji i iskusniji od njih dvojice na listi želja Arhusa i trebalo bi da se preseli u Dansku.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnikFK PartizanNemanja StevanovićEvropaČukaričkiBorivoje Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara