"Lijanko Vojnović"
"Lijanko Vojnović"

Spisak reprezentacije Brazila: Pozvan Lijanko Vojnović

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.04.16. | 11:31

A u FSS tvrde da je veran Srbiji...

Lijanko Vojnović

Konfuzna je cela situacija sa mladim fudbalerom srpskog porekla Lijankom Vojnovićem, koji hoće da igra za Srbiju, ali i da trenira sa Brazilom. 

Izabrane vesti

Doskorašnji omladinski reprezentativac Srbije našao se na spisku selekcije Brazila do 20 godina koji je noćas objavljen na sajtu tamošnjeg Saveza. Lijanko će se naći na pripremama mladog tima Karioka koji će se sprovesti narednih dana u sklopu priprema za kvalifikacije za naredni Mundijalito.

U međuvremenu, jutros se saopštenjem oglasio i FSS, koji kaže da je Lijanko bez obzira na sve i dalje “veran Srbiji”.
“Posle informacije da je igrač srpskog porekla koga su pronašle stručne službe Fudbalskog saveza Srbije, Lijanko Evanđelista Silveira Neves Vojnović, odlučio, navodno, da više ne igra za reprezentaciju Srbije, potpredsednik FSS-a Savo Milošević i direktor mlađih kategorija Mitar Mrkela, obavili su neophodne razgovore sa odgovornim ljudima koji vode brigu o karijeri talentovanog defanzivca. Rezultat tih razgovora je da Lijanko Vojnović ostaje veran Srbiji, spreman da se sada bori za status u selekciji do 21 godine koju predvodi selektor Tomislav Sivić. Mladi igrač koji je za selekciju Srbije do 19 godina odigrao četiri utakmice, ponovo je izrazio veliku zahvalnost za način na koji je prihvaćen u dresu Srbije, apostrofirajući činjenicu da je Srbija njegov izbor”, poručili su iz našeg Saveza.

I sam Lijanko je pre nekoliko dana putem socijalnih mreža poslao poruku da i dalje želi da igra za Srbiju, a s obzirom na to da mu srpski i ne ide baš najbolje, zaista se potrudio da bude jasan koliko je to moguće u datoj situaciji.
"Nisam izabrati izbor Brasielira sam prihvatio poziv da trenira za pet dana, ja i dalje brani izbor Srbije", napisao je doslovce Lijanko

Ipak, ono što nikome nije jasno je zašto Lijanko Vojnović trenira sa vršnjacima iz selekcije Brazila i šta ako se njegove partije svide selektoru Brazila Rožeriju, pa ga pozove da promeni reprezentaciju za koju nastupa?

(FOTO: Star Sport)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici


tagovi

Lijanko VojnovićBrazilSrbijamlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara