""
""

Spisak učesnika za takmičenje u trojkama na ol-staru: Može li Kari kao Stojaković? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.16. | 10:51

Stef brani titulu, ali nije najbolji ove sezone. Pogledajte konkurenciju

Kako se bliži ol-star vikend u Torontu, tako se otvaraju i liste učesnika. NBA liga je saopštila i spisak od osam košarkaša koji će se takmičiti u brzom šutiranju trojki.

Izabrane vesti

Titulu brani Stef Kari. Najboljem igraču sveta će konkurencija biti šest paklenih šutera i na iznenađenje mnogih - Kris Boš. Dugajlija Majamija je rešio da se oproba u konkrenciji mnogo uspešnijih trojkaša.

Kari ima šansu da postane prvi irgač posle 2008. godine i Džejsona Kapona koji je dva puta uzastopno pobedio u šutiranju trojki. Ranije je to pošlo za rukom još samo Peđi Stojaković, Džefu Hornaseku, Marku Prajsu, odnosno Lariju Birdu i Krejgu Hodžisu koji su po tri puta pobeđivali.

U konkurenciji su:

Stef Kari (Golden Stejt) - pobedio je prošle godine na takmičenju. Ove sezone je ligaški lider u broju ubačenih trojki sa 232 pogođena šuta.

Džejms Harden (Hjuston) - najbolji igrač Raketa je treći po borju ubačenih trojki ove sezone u NBA ligi (140).

Klej Tompson (Golden Stejt) - možda i najveća konkurencija Kariju s obzirom da ove sezone ima procenat od 43 odsto ubačenih trojki.

Kris Midlton (Milvoki) - šuter Baksa ove sezone blista i ima 41 odsto ubačenih šuteva za tri poena.

Kajl Louri (Toronto) - on će imati i prednost domaćeg terena. Ove sezone ima 2,8 ubačenih trojki po utakmici i 39 odsto ukupno pogođenih šuteva za tri poena što mu je rekord karijere.

Džej-Džej Redik (Los Anđeles Klipers) - poznat kao dobar šuter, bek Klipersa ove sezone blista. Ubacio je neverovatnih 120 trojki i sa procentom uspešnosti od 48 odsto je najbolji u ligi.

Kris Boš (Majami) - najveće iznenađenje na spisku! Istina, Boš je jedan od najboljih dugajlija u šutu za tri poena. U prethodnih devet sezone je ukupno šutirao 228 puta za tri poena, a ove sezone u prvih 50 utakmica čak 213 puta.

Devin Buker (Feniks) - bek Sansa je sa 19 godina najmlađi učenik na ovogodišnjem takmičenju. Ali sa procentom uspešnosti od 42 odsto je ozbiljna pretnja za ostale. 

(FOTO: NBA.com)


tagovi

takmičenje u šutiranju trojkiStef KariOl-Star vikendNBA ligaMajami HitKris MidltonKris BošKlej TompsonKajl LouriHjuston RoketsFiniks SansDžejms HardenDžej Džej RedikDevin Buker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara