"Muslin na Zlatiboru sa svojim izabranicima"
"Muslin na Zlatiboru sa svojim izabranicima"

Srbija (opet) na početku i Muslinova audicija

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.16. | 10:30

Novi selektor, novo rukovodstvo FSS – pa da vidimo šta to „novi“ Orlovi mogu protiv skromnog rivala

Muslin na Zlatiboru sa svojim izabranicima

Kada bismo bili zlonamerni, a u neku ruku realni, možda bismo konstatovali da je ovo novi „jubilarni“ početak Srbije, dok se ostatak ozbiljne fudbalske Evrope sprema za veliko takmičenje. Ali pošto novi selektor Orlova Slavoljub Muslin poziva na jednistvo ostaje nam da verujemo da će naša selekcija od prijateljske utakmice s Kiprom (17.00, RTS 1) početi da pokazuje znakove oporavka.

Izabrane vesti

Za razliku od prethodnih pokušaja rehabilitacije sada se barem zna ko će kormilariti fudbalski brodom Srbije do, nadamo se, puta u Rusiju. Dakle, Slavoljub Muslin kao trener i Slaviša Kokeza za funkcionerskim stolom imaće težak zadatak – da nacionalnu selekciju vrate naciji.

Tadić, Tošić i Rukavina

Koliko je izgubljeno poverenje u Orlove najbolje ilustruje činjenica da će Srbija dočekati Kipar u Užicu, a potom će ukrstiti koplja sa Izraelom u Novom Sadu. Fraza o davanju šanse provinciji može da prođe, ali jasno je da bi se u Beogradu umesto gledalaca brojale prazne stolice...

Selektor Srbije je za tri prijateljske utakmice, koje neće imati rezultatski imperativ, pozvao skoro sve raspoložive snage (sastajemo se i s Rusijom u Monaku). Međutim, početak meča s Kiprom označiće ujedno i početak audicije za status standardnog reprezentativca. Jer novi selektor najavljuje da će vratiti kodekse ponašanja i delovanja u orlovsko gnezdo.

Muslin nadgleda situaciju

U prvim obraćanjima javnosti naslednik Radovana Ćurčića je podvukao da je dijagnostikovao problem. A nacionalni tim Srbije u poslednje vreme kao da je zaboravio da postiže golove. Na prethodna četiri susreta postigli smo samo dva gola, a na poslednja dva ošlo je 0-2. Pobedili smo Estoniju golom Aleksandra Kolarova u martu, ali taj pozitivan „incident“ nije bio dovoljan Ćurčiću da zadrži posao.

Kipar je idealan rival za stvaranje pozitivne slike. Ostrvljani u konkurenciji Velsa, Belgije i Bosne i Hercegovine nisu bili ni blizu odlaska u Francusku. Ipak, u vrlo izjednačenoj grupi ostvarili su četiri pobede i sigurno nisu ekipa koja će doći u Užice kako bi bila samo puki sparnig partner Orlovima.

Ni Kiprani nisu efikasni, jer je na tri od prethodnih pet mečeva te selekcije došlo od 0-2. Otuda ne verujemo da ćemo podno Zlatibora gledati fudbalski vatromet, tim pre što igrači obe reprezentacije izlaze iz teških klupskih sezona.

Hoće li proraditi ofanzivci - Mitrović i Ljajić?

Srbiji tradicionalo leži selekcija Kipra. Od osamostaljenja smo s njima tri puta igrali prijateljske utakmice i zabeležili dve pobede i jedan remi. Poslednji put smo igrali 6. februara 2013. godine i lako slavili u Nikoziji  pod komandom Siniše Mihajlovića. Blistao je Dušan Tadić, momak koji se posle „kratkog spoja“ s Radovanom Ćurčićem, vraća u nacionalni tim.

Srbija je, dakle, favorit. Očekujemo i savetujemo vam da odigrate keca, jer će Orlovi biti motivisani da poprave sliku o sebi u javnosti. Hrabriji mogu da pokušaju i sa 2-3 gola.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaSlavoljub Muslinreprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija KipraPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara