"Danilo i Sergej Milinković Savić"
"Danilo i Sergej Milinković Savić"

Srebrna lopta Mundijalita završila u Valensiji: Žorž Mendeš prodao Danila za 10.000.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.15. | 12:50

Doskorašnji zadnji vezni Brage seli se u Španiju, ugovor na tri godine i još jedan sjajan posao Slepih miševa

Danilo i Sergej Milinković SavićNisu uspeli da dovedu Andriju Živkovića, ali jesu Danila Barbosu. Pošto im je strelac najlepšeg gola na Prvenstvu sveta za igrače do 20 godina izmakao zbog stava fudbalera i roditelja da još šest meseci ostane u Humskoj 1, čelnici Valensije su ipak rešili da ulože značajna sredstva za budućnost, pa su na Mestalju doveli dobitnika srebrne lopte na Mundijalitu.

Reč je o doskorašnjem zadnjem veznom Brage, koji je prošle sezone oduševio u portugalskoj Primeiri, a zatim sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Selekao do finala na Novom Zelandu, u kome je poražen od naših Orlića. Zapažene partije na svojevrsnom izlogu najvećih svetskih talenata nisu promakle rukovodećim ljudima španskog kluba koju su izdvojili 10.000.000 evra i sa Brazilcem dogovorili saradnju na tri godine.

Izabrane vesti

Realizacija ovog posla dovodi se u direktnu vezu sa Žoržom Mendešom, čuvenim menadžerom koji je nedavno preuzeo uticaj u Valensiji i zbog koga su članovi prethodnog Upravnog odbora maltene u jednom danu podneli ostavke. Mendeš poseduje 90 odsto prava na Danila, pa je bilo i logično da završi među Slepim miševima, gde će mu konkurenti za mesto u ekipi bii Enco Perez i Havi Fuego.  

Danilo Barbosa ima samo 19 godina, prošle sezone u dresu Brage odigrao je 28 utakmica u svim takmičenjima, dva gola je dao, dva namestio, ali mu to nije glavni zadatak. Uostalom, stručnjaci ga smatraju jednim od najtalentovanijih fudbalera sveta na poziciji zadnjeg veznog, o čemu svedoči i priznanje za drugog najboljeg igrača Mundijalita.

Podsetimo, dobitnik Zlatne lopte Adama Traore završio je u Monaku za 14.000.000 evra, Danilo je Valensijin, a naš Sergej Milinković Savić posle Lacija ima na stolu ponudu Fjorentine... Red i on da se naplati.

I još nešto: Valensija je tokom leta napravila sjajan posao, jer su Alvaro Negredo i Rodrigo Moreno posle jedne sezone pozajmice otkupljeni za po 30.000.000 evra na račun Mančester Sitija i Benfike. Portugalskom velikanu prosleđeno je po 15.000.000 evra za kupovine Andrea Gomeša i Žoaoa Kansela, a onda su na Mestalju stigli Santi Mina (Selta, 10.000.000), Žoel Rodrigez (2.000.000) i Zakarija Bakali (PSV, slobodan igrač).

(FOTO: Action images)


tagovi

Žorž MendešValensijaŠpanijaPrimeraprelazni rok 2015PortugalEvropaDanilo BarbosaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara