""
""

Sreća Vengerova, pa ne zavisi od Velbeka! Tobdžije se spasile poraza... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.09.14. | 20:28

Bez pobednika u derbiju severnog Londona, a Tobdžije su u finišu meča stigle do zasluženog boda

Totenhem je bio na pragu da tek drugi put na poslednja 22 gostovanja Arsenalu pobedi najvećeg rivala, ali je na kraju morao da se zadovolji bodom. Derbi severnog Londona je završen bez pobednika (1:1), što je možda i najpravedniji ishod s obzirom kako se kretao rezultat i kako su se odvijale stvari na terenu.

Izabrane vesti

Arsenal je bio bolji rival, ali je na kraju morao da juri bod. U prvom poluvremenu Tobdžije su potpuno nadigrale Pevce. Vengerova ekipa je dominirala terenom, imala oko 70 odsto ukupnog poseda lopte, ali se Totenhem dobro branio i pretio kontranapadima. Domaći tim je imao i niz hendikepa, pošto su Arteta i Ramzi morali da napuste teren pre isteka prvog poluvremena zbog povreda.

Već na početku drugog dela igre, Arsenal je imao sjajnu priliku preko Ozila, ali je Loris sjajno intervenisao. Kazna za Ozilov promašaj je stigla u 56. minutu. Čadli se dobro ubacio iz drugog plana, Lamela mu je dao lepu asistenciju i Belgijanac je preciznim udarcem po zemlji u suprotan ugao pogodio gol rivala.

Arsenal je svim silama krenuo napred, imao loptu u nogama 80 odsto vremena i gol Totenhema je visio u vazduhu. Loris je imao još jednu fantastičnu intervenciju posle pokušaja Mertezakera. Ipak, bedem Totenhema nije izdržao do kraja... Mladi Čembers je u 73. minutu propustio dobru priliku, ali samo minut aksnije, Okslejd Čemberlen se dobro snašao pred golom Pevaca i poslao loptu u mrežu. Golu je prethodila prava blamaža Danija Velbeka, koji se u stopostotnoj šansi spetljao, promašio loptu i pao!? Inače, napadač Arsenala je odigrao još jedan slab meč i Vengerova je velika sreća što ga Velbekova nespretnost nije koštala poraza...

I posle izjednačujućeg gola, Tobdžije su nastavile da stežu obruč oko gola Lorisa, ali do preokreta ipak nisu uspeli da dođu i meč je završen bez pobednika. Arsenal je tako ostao neporažen i posle šestog kola, Totenhem ne zna za pobedu već četiri utakmice...

PREMIJER LIGA, šesto kolo:

Liverpul – Everton 1:1 (0:0)
/Džerard 65 – Džagelka 90+2/

Čelsi – Aston Vila 3:0 (1:0)
/Oskar 7, Kosta 59, Vilijan 79/

Kristal Palas – Lester 2:0 (0:0)
/Kempbel 51, Jedinak 55/

Hal – Mančester Siti 2:4 (0:2)
/Mangala 21ag, Ernandez 32pen - Aguero 7, Džeko 11, 68, Lampard 87/

Mančester junajted – Vest Hem 2:1 (1:0)
/Runi 5, Van Persi 22 – Sako 37/

Sautempton – Kvins Park Rendžers 2:1 (0:0)
/Bertrand 55, Pele 68 – Ostin 66/

Sanderlend – Svonsi 0:0

Arsenal – Totenhem 1:1 (0:0)
/Okslejd Čemberlen 74 - Čadli 56/

Nedelja:
17.00 VBA – Barnli

Ponedeljak:
21.00 Stouk - Njukasl

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Aleks Okslejd-ČemberlenArsenalDani VelbekEngleskaEvropaNaser ČadliPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara