"Drugi početak u Ljutice Bogdana"
"Drugi početak u Ljutice Bogdana"

Srnićev povratnički debi iz snova: Bolji smo od Partizana!

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.09.15. | 11:26

"Gledajući njene utakmice, kao fudbaler Čukaričkog, stekao sam utisak da Zvezda ima izuzetno kvalitetan tim", kaže povratnim u crveno-beli tabor, uveren da će odneti pobedu iz 149. derbija sa Partizanom

Drugi početak u Ljutice BogdanaVerovatno da ni Slavoljub Srnić nije zamišljao bolju priliku za debi u crveno-belom dresu od predstojećeg 149. večitog derbija sa Partizanom.  Čini se da je trener Miodrag Božović već odlučio da mu ukaže poverenje i da će se sjajni krilni fudbaler naći u timu u subotu uveče, da će imati priliku da se ponovo odmeri sa Miroslavom Vulićevićem i da matira Živka Živkovića.
"Bolja prilika za debi od ove teško da može da se ukaže. Igrati za Zvezdu protiv Partizana je nešto najlepše i jedva čekam da meč počne. Ne strepim, niti osećam tenziju, dobro je da smo se sklonili u Sloveniju prethodnih dana, kako bi smo se u miru pripremili za okršaj s crno-belima", ističe Srnić u razgovoru za MOZZART Sport.

Derbi sigurno neće odlučiti borbu za titulu ,ali misliš li da je bitan?
"Veoma je bitan. Ako bog da i pobedimo ih, a mislim da hoćemo, sigurno ćemo dobiti na sampouzdanju. I biće nam lakše u nastavku prvenstva, jer sa velikom bodovnom zalihom u odnosu na crno-bele možemo da napravimo još veću seriju pobeda".

Izabrane vesti

Nisi igrao za Čukarički poslednja dva prvenstvena meča, da li si spreman?
"Iako nisam igrao u poslednje vreme, ali sam tenirao naporno. Očekujem da ću biti tip-top do derbija. Izdržao sam sve napore od kako sam se pridružio ekipi prošle nedelje i verujem da ću fizički i psihički biti spreman za veliki meč".

Stiče se utisak da ćeš početi meč od početka?
"Iskreno ne znam, ima do utakmice još dva dana, pa ćemo videti. Na raspolaganju sam šefu, i voleo bih da budem u timu. Došao sam da igram i donesem Zvezdi pobede i trofeje, tako da očekujem i nadam se da ću da dobijem priliku".Ovako je bilo nekad...

Pre četiri meseca bio si koban po Partizan u finalu Kupa. Koliko se situacija kod crno-belih promenila od te utakmice?

"Razlikuje se sigurno. Ima dosta novih igrača kod njih i u dobroj su formi. Ipak su se izborili za Ligu Evrope tako da i zbog toga sigurno pucaju od samopouzdanja pred ovaj meč. Imaju par reprezentativaca i sigurno je da se njihov tim dosta razlikuje od one utakmice u maju".

U prošlosti si dosta puta kao igrač Čuke namučio Miroslava Vulićevića. Možeš li to opet, ovaj put kao fudbaler Zvezde?
"Pa ja ću sve učiniti da ponovim te partije i da odigram još bolje nego ranije. Nadam se da ću biti uspešniji od njega i u ovom derbiju. Videćemo... Odmerićemo se u subotu, pa ko bude jači".

Grof te forsira baš po toj levoj strani, barem na treninzima?
"Iskreno, odgovara mi na obe strane da igram, ali mi je, lično, lakše kada sam levo jer onda mogu da šutiram desnicom. Ali, nije mi ni to nužno, mogu bilo gde da igram kada je Zvezda u pitanju".

Kao mladi reprezentativac igrao si i sa partizanovcima. Da li se čuješ sa nekim od njih pred ovaj derbi?
"Ne čujem se nešto preterano sa njima. Uglavnom smo se družili ranije na okupljanjima za reprezentaciju i to je to. Samo sam se čuo sa Brašancem nedavno, zvao me je na svadbu, ali nismo pričali o derbiju".

Misliš li da je Zvezda kvalitetnija od crno-belih?
"Zaista mislim da jeste. Gledajući njene utakmice, kao fudbaler Čukaričkog, stekao sam utisak da Zvezda ima izuzetno kvalitetan tim. Dosta novih dobrih igrača je došlo, jaka je konkurencija u timu i mislim da smo u globalu bolji od večitog rivala".Slavoljub Srnić

Zove li te familija, traže li ti karte za derbi?
"Mnogi me zovu i ne mogu svima da obezbedim. Trebalo bi mi 50 karata, a to je nemoguće naći. Ipak, srećni su svi što sam došao u Zvezdu. Znali su da je to bila životna želja i mene i brata Dragoljuba, koji smo od malena bili zvezdaši".

Kako je Draža podneo razdvajanje?
"Došao je taj trenutak. Iskreno, bilo bi nam bolje da smo zajedno, ali pričali smo na tu temu da mora kad tad doći do toga i desilo se. Navikavamo se polako, nije nam problem. Na kraju krajeva, u Beogradu smo, živećemo zajedno i dalje".

Šta ćeš prvo da uradiš ako daš gol Partiznu?
"Pa zna se, odmah na sever. Prvo što bih uradio bilo bi to. Ali polako, prvo da ga dam".

Zvezda ti je bila čežnja i ranije. Jesi li ispunio snove, bar u ovom stadijumu karijere?
"Ispunio sam san i presrećan sam zbog toga. Sad samo idem napred, mora da se osvoji titula i potvrdi kvalitet", zaključuje Slavoljub Srnić.

(FOTO: MN Press, Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSlavoljub SrnićFK Crvena zvezda149. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara