""
""

Srpska zver nastavlja da seje strah! Finiksovi igrači imaće košmare zbog Jokićevih majstorija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.03.16. | 08:55

Košarkaški zaljubljenici videli poslednji okršaj Lebrona Džejmsa i Kobija Brajanta, dok je San Antonio nastavio pobedničku seriju kod kuće...

Nikola Jokić ponovo dominira parketima širom Sjedinjenih Američkih Država! Zbog prefinjenog stila, izuzetne košarkaške inteligencije i velikog umeća u i oko reketa supertalentovani srpski centar postao je najveća noćna mora igrača Finiksa, koji nisu imali adekvatno rešenje ni u fazi odbrane, ni u fazi napada. Aleks Len i Džon Lujer propatili su najviše zbog majstorija 21-godišnjeg somborskog asa, koji je uz Emanuela Mudiaja bio vodeća figura Denvera u pobedi nad Sansima sa rutinskih 116:98. 

Izabrane vesti

Sa 18 poena, 10 skokova, četiri asistencije, tri blokade i dve ukradene lopte Jokić je ponovo bio nezaustavljiv u obe faze igre, a iako je Mudiaj imao 30 poena, srpski centar bio je taj koji je na sebi svojstven način implementirao pobednički mentalitet i urezao još jednu recku na listu trijumfa. 

Bez Danila Galinarija i Vilsona Čendlera Nagetsi su se odlično snašli. Vil Barton bio je prava ispomoć razigranom tandemu sa 17 poena i osam skokova, dok je Aksel Tupan imao deset koševa. Kod nemoćnih gostiju, koji su praktično sve vreme jurili prednost rivala, nije pomogao ni izuzetno raspoloženi Devin Buker sa 35 poena. Lujer je dodao 19 koševa i sedam skokova, a to su bila jedina dvojica igrača sa 15 ili više poena, odnosno tek dvojica od ukupno trojice sa dvocifrenim brojkama. 

Kobi Brajant i Lebron Džejms - poslednji put zajedno na parketu! Veliko poštovanje vlada među dvojicom velikih majstora i jednih od najboljih košarkaša u istoriji igre pod obručima. Ali, posebne emocije vladale su u Stejpls Centru, u poslednjem okršaju koji će dvojica velikana ikada odigrati. Osetila se enormna količina pozitivne energije na samom parketu, bilo je jasno da se ovakav duel više nikada neće dogoditi... Ali, iako su Brajant i Džejms veliki prijatelji, igrači Klivlenda nisu imali milosti prema velikom protivniku, koji se ovih dana davi na samom dnu NBA košarke - 120:108. 

Kralj Džejms meč je završio sa 24 poena, Crna mamba imala je 26 koševa, uz odličnih 11/16 iz igre. Osetila se i posebna želja u Kobiju Brajantu da navijačima pruži pravi spektakl u poslednjem sudaru dva idola. Legendarni košarkaš Lejkersa išao je preko granice bola, konstantno je ignorisao upalu ramena, iako su mu lekari u jednom trenutku savetovali da je bolje da odmori. Ne, on je izvukao poslednji atom snage, odigrao 32 velika minuta i pokazao zašto je jedan od najboljih i najvećih koje je košarka videla. 

Tako je završena jedna prelepa priča o rivalstvu koje je iznedrilo veliko prijateljstvo...

Ko sme da izađe na crtu San Antoniju u AT&T Centru?! U ovom trenutku - niko! Sparsi su protiv Čikago Bulsa ostvarili 40. uzastopnu pobedu kod kuće i tako nastavili rekordnu seriju pobeda na svom terenu - 109:101.

Dok je Boban Marjanović teren osetio tek toliko da se kaže da je bio učesnik novog trijumfa, Kavaj Lenard i Lamarkus Oldridž još jednom su demonstrirali silu i jasno kritičarima stavili do znanja da velika trojka Tim Dankan, Manu Đinobili i Toni Parker neće morati da brinu onog trenutka kada njihovo vreme prođe. 

Dok je Lenard imao 29 koševa, a Oldridž 26 koševa uz 10 skokova, Parker je bio tas na vagi koji je prevagnuo na stranu Sparsa. Francuski plejmejker upisao je 20 poena i 12 asistencija, mada Bulsi su učinili sve da bi srušili ono što je rival mesecima mukotrpno gradio, uprkos tome što nisu imali pomoć Džimija Batlera, Žoakima Noe i Kamerona Berstoua.

„Poštena“ borba trajala je samo tokom prvih petnaestak minuta meča, a kasnije je bila viđena jednostrana borba u kojoj je tim Grega Popoviča rutinski odneo slavu. 

U redovima Čikaga Pau Gasol i Derik Rouz imali su po 21 poena, s tim što je španski centar ostvario i 12 skokova i četiri asistencije, a američki organizator igre šest završnih dodavanja. 

REZULTATI - NBA

Toronto – Atlanta 104:96
/Derozan 30 – Horford 20/

San Antonio – Čikago 109:101
/Lenard 29 – Rouz, Gasol 21/

Denver – Finiks 116:98
/Mudiaj 30 – Buker 35/

LA Lejkers – Klivlend 108:120
/Brajant 26 – Džejms 24/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žofri LovernjPau GasolNikola JokićNBA ligaLos Anđeles LejkersLebron DžejmsLamarkus OldridžKobi BrajantKavaj LenardFiniks SansEmanuel MudiajDerik RouzDenver NagetsČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara