Šta očekivati u trećem meču između Toronta i Filadelfije?

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.19. | 14:00

Prve dve utakmice bile su dijametralno suprotne, očekujemo da će biti i treća

Filadelfija i Toronto su došli do treće utakmice svoje serije, a rezultat nakon prve je 1-1. Večeras nas čeka treća utakmica, prva u Filadelfiji, a biće zanimljivo videti kakav ćemo scenario danas gledati. Naime, prve dve utakmice bile su potpuno drugačije – u prvoj je Toronto potpuno izdominirao i to na obe strane parketa, posebno u odbrani. Tu je Džoel Embid preuzeo Paskala Sjakama, a Ben Simons išao na Kavaja Lenarda pa su Reptorsi bili pomalo zbunjeni. Bilo je promena i u rotacijama, a slično očekujemo i danas jer je došlo doba godine kada su stvari jako ozbiljne i kada se iz utakmice u utakmicu stvari menjaju. Oba trenera, i Bret Braun i Nik Nurs, sigurno imaju ponekog asa u rukavu. Sa zanimanjem čekamo da vidimo kojeg će izvući.

DŽIMI BATLER (broj poena (18,5), tip više, kvota 1,85)

Izabrane vesti

Nije Batler konstantan u doigravanju – protiv Bruklina je imao utakmicu s 36, ali i sa sedam poena, a ni u prve dve protiv Toronta nije bio stabilan – u prvoj je postigao 10, a u drugoj 30 poena. No, upravo ta druga utakmica nam daje za očekivati kako će Batler ići preko margine. On je odlučio da igra 'hero ball', odnosno da forsira šuteve iz teških situacija, a bez obzira što bi ga večeras više mogao čuvati Kavaj Lenard, nekih 20 pokušaja šuta bi Batler mogao imati. Uz solidan postotak i uvek veliku pretnju sa slobodnih bacanja, ova margina bi lako mogla biti prevaziđena.

BEN SIMONS (broj poena (14,5), tip manje, kvota 1,85)

Nije lako Simonsu u ovom plej-ofu. Lani je bio ruki godine, a sada ga protivnici prilično ignorišu u odbrambenim zadacima. Australijski košarkaš nije uspeo da razvije šut i ne uspeva da pogodi ništa sa distancebez obzira što ima dosta prostora. Toronto mu je, s druge strane, zatvorio najjače oružje – tranziciju i ulaz u reket pa u niti jednoj od prve dve utakmice serije nije prebacio današnju marginu – u prvoj je ubacio 14, a u drugoj šest poena.

SERŽ IBAKA (broj poena (9,5), tip manje, kvota 1,85)

Ibaka nije nikakav faktor u ovoj seriji. Španski reprezentativac nema veliku minutažu (19 minuta u prvoj utakmici, 13 u drugoj), a još gori mu je učinak – ukupno je u dve utakmice ubacio samo devet poena. Jednostavno, Toronto se odlučio da maksimalizuje vreme koje Mark Gasol provodi čuvajući Džoela Embida i to će se nastaviti sve do kraja serije. Ibaka će opet dobiti 'mrvice', a kako ne igra protiv rezervnih centara Siksersa nego protiv Embida, tako nema mogućnost da pogađa protiv slabijih protivnika.

PASKAL SJAKAM (broj poena (20,5), tip više, kvota 1,75)

O Sjakamu smo već pisali od početka doigravanja, ali moramo opet. Ovaj mladić stvarno igra sjajno i praktično je neverovatno da je lani bio praktično na dnu klupe Toronta. Sjakam je imao odličnu regularnu sezonu, a u plej-of je čak i popravio učinak. Protiv Orlanda je imao 22,6 poena u proseku uz 8,4 skoka i tri asistencije, a u prve dve utakmice protiv Filadelfije po utakmici zabija 25 poena uz sedam skokova i dve asistencije. Čak i kada ga nije išao šut, kao što je to bilo u prošloj utakmici kada je realizovao 36% šuteva, uspeo je da postigne 21 poen. Što je više od današnje margine.

Piše: Emir FULURIJA
Foto: Reuters


tagovi

Toronto ReptorsFiladelfija SeventisiksersDžimi BatlerBen SimonsSerž IbakaPaskal Sjakam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara