"Stefan Babović"
"Stefan Babović"

Stefan Babović: Partizan ima kulturu igre staru 60 godina! Napašćemo, jer da se branimo - ne znamo

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.09.15. | 13:36

Zamenik kapitena crno-belih spreman da šutira slobodan udarac, hvali Zvezdina pojačanja, ali u prvi plan ističe Kataija i pred 149. večiti derbi očekuje pobedu

Stefan BabovićMiloš Jojić. Iznad živog zida, u prečku, pa u mrežu - 1:0.

Nikola Drinčić. Iznad živog zida, uz stativu, pa u mrežu - 1:0.

Izabrane vesti

I opet: Nikola Drinčić. Kroz živi zid, uz stativu, pa u mrežu - 1:0.

Od poslednja tri večita derbija na kojima je davao golove Partizan je to svaki put činio iz slobodnih udaraca. Doduše, više nema ni Miloša Jojića, ni Nikolu Drinčića, ali zato ima Stefana Babovića, koji je ove sezone već ispalio jedan projektil iz prekida i pred 149. obračun sa Crvenom zvezdom poručuje da je spreman da preuzme odgovornost, ukoliko udaljenost bude slična onoj kao protiv Dile Gori.
„Izvodim prekide bliže golu, odakle se više tehnički šutira. Ne bi mi to bio prvi put da pogodim, međutim, što se mene tiče, ne bih se bunio ni ukoliko neko od mojih saigrača zatrese mrežu“, kaže zamenik kapitena Parnog valjka uoči gostovanja na Marakani svestan da na sličan način može da pogodi, na primer, Andrija Živković.

Prekidi su samo jedan od načina da se dođe do gola rivala. Onaj daleko atraktivniji, samim tim i zahtevniji, jeste pas-igra, na koju u Humskoj 1 polažu dosta nade i gde bi upravo kreacija Stefana Babovića mogla da donese prevagu na sredini terena.
„Ako mene pitate, voleo bih da opet primenimo ofanzivan stil. Partizan ima kulturu igre staru duže od 60 godina da stalno napada. Partizan ne zna da se brani i ko god misli da znamo, to nije tačno. Jer, Partizan ne zna tako da igra“.

Najbolja šansa na prethodnom derbijuBabovićeva najava ofanzive na Makaranu dobija na značaju ako se pogleda tabela. Crno-beli su trenutno pet koraka iza lidera Crvene zvezde, što im na neki način nameće obavezu da slave, međutim...
Ne slažem se da imamo imperativ pobede. To je zbog toga što bi pred našim navijačima tek trebalo da odigramo zaostalu utakmicu protiv Rada (zakazana za 23. septembar, prim. au) i računamo da ćemo na njoj osvojiti bodove. Praktično, to znači da u derbiju ulazimo sa dva boda manje od Crvene zvezde. Ovaj novi sistem takmičenja nam u ovom trenutku odgovara, ali može da nam ne odgovara ako mi budemo preuzeli vođstvo. S druge strane, imperativ pobede uvek postoji u Partizanu, u svakoj utakmici, pa i u ovoj. To je ovde, u našem klubu, najnormalnija stvar, jer smo jedini srpski klub koji igra Evropu. Očekujem da pobedimo, naravno. Poštujem Zvezdu, kao i način na koji se pojačala, igrače koje je dovela, međutim zna se da Partizan uvek ide na pobedu u derbiju“.

O ekipi Miodraga Božovića samo lepe reči. Posebno na račun njenog glavnog igrača ove sezone.
Reč je o novom timu, u kome ima nekoliko stranaca koji prave razliku. Neke znam od ranije, kao što je Donald, znam i Ibanjeza, dok Vereda ne poznajem, malo sam ga gledao, mada fudbaler koga volim kako igra i koji je dobar, je Aleksandar Katai“.

Prema najavama iz Crvene zvezde, prodaja ulaznica za 149. spektakl večitih ide odlično i očekuje se oko 45.000 navijača na stadionu.
Mene atmosfera ne može da sputa. Igrao sam dosta derbija, bio u inostranstvu, imam i dovoljno godina. Krcate tribine samo mogu da mi predstavljaju motiv više za mene, da mi pruže polet, ali onaj pravi adrenalin koji osećam je kad istrčim pred ispunjen stadion u Humskoj 1", zaključio je Stefan Babović, koji je na prethodnom derbiju imao sjajnu šansu, što mu je verovatno dodatni motiv da u subotu bude precizniji.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaStefan BabovićSrbijaFK Partizan149. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara