Sumin transfer propao zbog mentalnih problema?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.09.18. | 11:08

U prvi plan iskočila Zvezdina bivša želja

Hoće li Partizan uspeti da se reši Sejdube Sume i njegove plate od preko pola miliona evra godišnje? Šanse su male…

Prelazni rok u većini zemalja je završen, ali još traje u Izraelu. Do 17. septembra. A upravo je izraelski Makabi iz Haife bio zainteresovan za Sumu. Međutim, to ne znači i da će transfer biti realizovan.
“Mogu da potvrdim da je Makabi Haifa zainteresovan za Sumu i da ga želi. Ako se pregovori dva kluba završe uspešno, u pitanju će biti pozajmica s pravom otkupa ugovora. Rekao bih da su šanse za transfer 50 odsto”, rekao je Sumin menadžer za izraelske medije pre nekoliko dana.

Izabrane vesti

Međutim, današnje infromacije glase da je Makabi odustao od Sume. Jedan od najpoznatijih izraelskih medija, Vala Sports javlja da je Makabi juče prekinuo pregovore sa Partizanom i da je "odustao od Sume jer su klupski čelnici došli do informacija da gvinejski vezista ima mentalne probleme"?! I da nije sposoban da se profesionalno stavi na raspolaganje. Nikakvih više detalja u tekstu nema... 

U međuvremenu, Makabi je našao novu metu. Umesto Sume će pokušati da dovede Švajcarca srpskog porekla Darka Jevtića iz poljskog Leha. Jevtić se pre dve godine stidljivo pominjao kao želja Partizana, a pre godinu i kusur dana je bio ozbiljna želja Crvene zvezde i njenog sportskog drektora Mitra Mrkele. Mešđutim, cena koju je tada postavio Leh je bila prevelika iako je igrač imao želju da dođe na Marakanu…

Ispostavilo se da je poljski klub napravio pogrešnu procenu. Jevtić je od tada u padu forme i cena mu je drastično pala. Leh bi ga sada prodao i po trostruko manoj ceni, ali pitanje je da li Makabi i to može da plati.

Treća opcija je nekadašnje čudo holandskog fudbala Adam Maher. Propala investicija PSV Ajndhovena je bez ugovora i na stolu ima ponude turskih klubova i Makabija.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Sejduba SumaMakabi HaifaDarko Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara