""
""

Sumnjiva rabota u Ohaju? Klivlend dopustio da ih Boston izbuši 39 razlike, ali s namerom... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.04.15. | 23:50

Kavalirsi su meč odigrali bez Lebrona, Kajrija, Smita i Lava... Majami bez mesta u plej-ofu! A Milvoki je prvi tim u istoriji NBA lige koji je obezbedio mesto u plej-ofu samo godinu dana nakon što je bio najgori u ligi...

Za košarkaše Bostona mesto u plej-ofu gotovo da je zagarantovano! Kelti su posle drugog trijumfa nad Klivlendom u poslednja dva dana, ovog puta na svom terenu i daleko ubedljivijim rezultatom (117:78), došli na samo pobedu od sigurnog plasmana u doigravanje. Doduše, Kavalirsi su drugi meč odigrali praktično u najslabijem sastavu, bez Lebrona Džejmsa, Kajrija Irvinga, Kevina Lava i Džej Ar Smita, pa nije ni čudno što je Boston potpuno uništio Konjicu iz Ohaja. Ali, za američke medije kompletan scenario koji je viđen nije nikakvo čudo. Naime, šuška se da je trener Dejvid Blat namerno odmorio sve najveće zvezde kako bi namerno izgubio ovaj susret kako bi Boston obezbedio sedmu poziciju na tabeli, čime bi se gotovo osiguralo da će se dve ekipe sastati u doigravanju!?

Izabrane vesti

A da se „osiromašenom“ Klivlendu sprema prava katastrofa pred navijačima Bostona bilo je jasno već posle prvog dela utakmice. Naime, posle prvih 12 minuta, iz kojih je Klivlend izašao sa vođstvom rezultatom 22:21, Kavalirsi su potpuno isključili sisteme u drugom kvartalu, što je Boston iskoristio da četvrtinu završi rezultatom 34:9!?

Ostatak utakmice praktično je bio čista formalnost, a u takvoj situaciji i tim uslovima igre najefikasniji igrač Bostona bio je Ajzea Tomas sa 17 poena, uz šest asistencija i dva skoka. Na drugoj strani Iman Šampert je ubacio 15 poena, uhvatio 10 lopti i podelio tri asistencije.

Interesantno, ovom pobedom Boston je definitivno ostavio prošlogodišnjeg finalistu NBA lige, Majami, bez mesta u plej-ofu!

Pobedom nad Bruklin Netsima rezultatom 96:73 ekipa Milvokija plasirala se u plej-of, a interesantno je da su Baksi postali prva ekipa koja je otišla u doigravanje samo godinu dana nakon što je bila najgora u ligi. Bruklin i dalje hoda po ivici žileta, pošto je mesto u daljem takmičenju i dalje pod upitnikom, pošto je ovim porazom sebe doveo u nezgodnu situaciju, pred poslednjih nekoliko utakmica.

Netsi su se dobro držali sve do početka trećeg perioda, a onda su potpuno posustali. A goste je uništio vrlo raspoloženi Ersan Iljasova sa 21 poenom.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Džejson Kid postao je prvi trener u istoriji NBA lige koji je odveo dva tima u plej-of tokom prve dve sezone trenerske karijere.

Kod Bruklina Bruk Lopez upisao je 17. dabl-dabl u sezoni, sa 12 poena i 10 skokova, ali to je bilo nedovoljno.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaLebron DžejmsKevin LavKajri IrvingDžej Ar SmitBruklin NetsBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara