""
""

SUPER AGENTI STIŽU U SRBIJU: Žorž Mendeš i Pini Zahavi spasavaju OFK Beograd

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.13. | 00:08

Zlatko Krmpotić najavio dolazak najmoćnijeg menadžera sveta i čuvenog Izraelca koji će finansirati klub sa Karaburme koji je na rubu egzistencije

 

Menadžeri odlučuju u srpskim klubovima? Od sada će to biti i zvanično u jednom članu Superlige. Trener OFK Beograda Zlatko Krmpotić je gostujući u emisiji Dejana Anđusa večeras ekskluzivno otkrio da će dvojica čuvenih menadžera Žorž Mendeš i Pini Zahavi zvanično „ući“ u klub sa Karaburme.

Izabrane vesti

OFK Beograd se već izvesno vreme nalazi u velikim finansijskim problemima, plate su prava retkost i klub je gotovo na rubu egzistencije, ali izgleda da spas stiže od planetarno poznatog menadžerskog tandema.
Na pitanje voditelja Anđusa kakva je finansijska situacija u klubu, Krmpotić je odgovorio:
„Situacija nije najbolja, kao i svuda u Srbij. Ali, prvog decembra OFK Beograd ce potpisati ugovore sa poznatim svetskim menadžerima. Reč je o Piniju Zahaviju i Žoržu Mendešu. Kada se to desi, bićemo klub koji nikome nista ne duguje. Imaćemo prihode, posebno jer smo Petkovića prodali Zvezdi, a Zdjelara u  Olimpijakos. Zahavi i Mendeš će da investiraju u OFK Beograd i ulažu finansije. E, sad ne znam da li će oni biti vlasnici. To je zasluga Zvezdana Terzića koji je jako sposoban čovek i voleo bih da OFK Beograd stane na noge“, rekao je Krmpotić.

Žorž Mendeš je trenutno najmoćniji svetski menadžer i čovek koji ima nadimak „Super agent“. Ima ogroman uticaj u Real Madridu, Čelsiju, Monaku, Portu, Benfiki, Atletiku, PSŽ, Zenitu... Njegovi klijenti su Žoze Murinjo, Kristijano Ronaldo, Falkao, Tijago Silva, Dijego Košta, Anhel Di Marija, Pepe...

Izraelac Pini Zahavi je jedan od najuspešnijih i najkontroverznijih menadžera u istoriji fudbala. U Engleskoj je u prethodnih 20 godina napravio imperiju na fudbalskoj pijaci i završavao neke od najvećih transfera poput Huana Sebastijana Verona, Ešlija Kola, Rija Ferdinanda, Japa Stama, Didijea Drogbe, Petra Čeha... Imao je veliki uticaj u Mančester Junajtedu i Čelsiju.

Zajedničko sa Mendešom mu je da obojica praktično drže monopol na portugalskom fudbalskom tržištu što se tiče najskupljih igrača. Zahavi stoji i iza kiparskog Apolona u koji su na čudan način prelazili Nikola Maksimović i njegov imenjak Aksentijević, a potom automatski bili prosleđivani u druge klubove.

Zahavi je usko povezan i sa Falijem Ramadanijem, pa se njegovo ime često pominjalo i u kontekstu Crvene zvezde i Partizana kojima su njih dvojica davali pozajmice, a kasnije su imali pravo kupovine nekih igrača poput Lazara Markovića ili Matije Nastasića.

Zahavijevom čuvenom investicionom fondu su prodavani i igrači OFK Beograda poput Aleksandra Pavlovskog koji je kasnije prešao u Portu. Izraelac i Ramadani su se često dovodili u vezu sa klubom sa Karaburme i njegovim čelnikom Zvezdanom Terzićem.

Sada će ta saradnja izgleda postati i zvanična umesto javne tajne... 


tagovi

OFK BeogradPini ZahaviSrbijaSuperligaZlatko KrmpotićŽorž MendešZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara