""
""

Surovi Zenit! Spartak potonuo na dno Baltika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.16. | 20:27

Aktuelnog prvaka Rusije do pete uzastopne pobede predvodili su raspoloženi Hulk i Artjom Dzjuba. Obojica su dala i namestila po jedan gol. Hulk je kao u mlađim danima u dresu Porta delovao poput tenka u najvećem delu utakmice

Zenit uzvraća udarac. Gigant iz Sankt Peterburga pregazio je na svom terenu moskovski Spartak sa 5:2 u Derbiju dve prestonice odigranim u okviru 24. kola ruske Premijer lige.

Izabrane vesti

Pokazao je Zenit šampionski kvalitet u ovoj utakmici, jer je slavio iako je gubio dva puta u prvih 20 minuta. Na kraju je Spartak bio taj koji poražen, a čak je duel završio i sa igračem manje zbog isključenja Jevgenija Makavejeva u 79. minutu.

Aktuelnog prvaka Rusije do pete uzastopne pobede predvodili su raspoloženi Hulk i Artjom Dzjuba. Obojica su dala i namestila po jedan gol. Hulk je kao u mlađim danima u dresu Porta delovao poput tenka u najvećem delu utakmice.

Igrači Spartaka jednostavno nisu uspeli da zaustave rivala koji je zaista upalio motore tek posle nekog vremena. A u tom periodu i samo tada, Spartak je ličio na ekipu.

Ivelin Popov je u 10. minutu načeo Zenit, ali je samo pet minuta kasnije izjednačio Aksel Vicel. Novu veliku radost Spartaku doneo je Denis Glušakov u 21. minutu i otprilike su se tu zaustavile ambicije gostiju.

Od starta drugog poluvremena Hul i Dzjuba su orali teren stadiona Petrovski i bušili linije Spartakovog tima, ali nije se Zenit zaustavio ni posle 65. minuta kada su domaći poveli sa 3:2.

Domaći navijači želeli su još i to su i dobili. Pošao je tada Zenit da dokrajiči velikog rivala iz Moskve, a golovima Maurisija u 73. i Havija Garsije u 87. minutu to je i uspeo.

PREMIJER LIGA – 24. kolo:

Petak:
Mordovija – Amkar 1:1 (0:1)
/Muhametšin 53 – Džikija 32/

Subota:
Terek – Krasnodar 0:1 (0:1)
/Smolov 44/

Lokomotiva – CSKA 1:1 (1:0)
/Ćorluka 22 – Olanare 84/

Zenit – Spartak 5:2 (1:2)
/Vicel 15, Hulk 46, Dzjuba 65, Maurisio 73, Garsija 87 – Popov 10, Glušakov 21/

Nedelja:
13.30 Ufa – Anži
16.00 Dinamo – Krila Sovjetov
18.30 Kubanj Krasnodar – Rostov

Ponedeljak:
16.00 Ural - Rubin

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Spartak MoskvaRusijaPremijer ligaMaurisioHulkEvropaDenis GlušakovArtjom DzjubaAksel Vicel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara