Švajcarci overavaju osminu finala, može li Kostarika da iznenadi?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 08:00

Po Orlove bi bilo dobro da bude iznenađenja, ali...

Teoretski Švajcarska još nije završila posao. U praksi, jednom nogom su u osmini finala. Jedino što bi moglo da ih zaustavi na tom putu je remi Srbije i Brazila u Moskvi, uz pobedu Kostarike sa dva ili više golarazlike u poslednjem kolu Grupe E. Svaka čast Kostarikancima, pokazali su se kao ekipa koju je teško probiti, odolevali su i Brazilu sve do sudijske nadoknade. Ali ni sa čim, ama baš ni sa čim nisu nagovestili da mogu nešto konkretno da urade u napadu. A tek švajcarsku odbranu nije lako nadmuriti...

Pitajte samo Nejmara. Fantastičan posao su na njegovom markiranju u prvom kolu obavili pre svih Štefan Lihtštajner i Valon Behrami. Taj remi su izabranici Vladimira Petkovića oplemenili pobedom u sudijskoj nadoknadi meča sa Srbijom i teško je poverovati da će sada sve prosuti u vodu.

Izabrane vesti

Taktički do detalja doterana ekipa. Trkački neumorna., a tehnički sigurno ispred Kostarike. Fifa jeste pokrenula disciplinski postupak protiv Džerdana Šaćirija i Granita Džake zbog provokativnih proslava golova protiv Srbije, ali su oni kažnjeni samo finansijski i naći će se na terenu.

Što se tiče Kostarikanaca, oni su već ispali, mogu samo da probaju da postignu poneki počasni gol, ali naivno bi bilo uzdati se u njihovu sposobnost da naude Švajcarskoj. Previše je kvaliteta u tom timu da bi propustili ovakvu priliku.

Pobedom mogu i do prvog mesta, ali u trenutku pisanja ovog teksta to bi značilo da u osmini finala idu na Nemačku. Neće toliko rizikovati Petković. Tvrd meč u najavi. Malo golova. Verovatno u mreži Kostarike. Pokazali su nam već Švajcarci da umeju da istrče kontru.

ŠVAJCARSKA – KOSTARIKA (20.00)

Stadion: Nižnji Novgorod
Kapacitet: 45.379
Sudija: Klemen Turpan (Francuska)

ŠVAJCARSKA (4-2-3-1): Zomer - Lihtštajner, Šer, Akanđi, Rodrigez - Džaka, Behrami - Šaćiri, Džemaili, Cuber - Gavranović

KOSTARIKA (4-2-3-1): Navas - Ovijedo, Duarte, Gamboa, Gonzales - Akosta, Borges - Guzman, Venegas, Ruiz - Urenja

Foto: Action images

 


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara