Milena Rašić
Milena Rašić

Sve spremno za italijansko finale, ali pita se i šampion Evrope

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 08:29

Novara u prvom meču u Istanbulu razbila moćni Vakifbank, ali branilac krune se ne predaje tako lako

Na vidiku italijansko finale. Koneljano je već u Berlinu posle dve maksimalne pobede protiv Fenerbahčea, a na pragu meča za pehar najbolje ekipe Evrope za odbojkašice je i Novara. Ali taj prag se zove – dva seta. Toliko je potrebno domaćinu. Ali, s druge strane mreže je još uvek moćni Vakifbank, dvostruki uzastopni šampion Evrope.

U prvom meču na Bosforu, izabranice Đovanija Guidetija nisu imali rešenja za Paolu Egonu koja je bila fantastična. Uzrok debakla turske ekipe je bila loša partija po mnogima najbolje odbojkašice sveta, Kineskinje Žu Ting. Ona nije imala svoj dan u prvom meču, kao i holandska korektorka Loneke Slutjes. Jedina je na visini zadatka bila naša Milena Rašić. Za Novaru igra još jedna srpska srednja blokerka – Stefana Veljković. I ove godine u superfinalu u Berlinu Srbija će imati predstavnika. Bliža je Stefana, za sada…

Izabrane vesti

Novara je ove sezone strah i trepet u Ligi šampiona. Jedina je ekipa sa svih devet pobeda u najjačem takmičenju Starog kontineta. Vakifbank je prošle sezone osvojio sve što je moglo da se osvoji, ali ove je moćni istanbulski gigant izgubio i Superkup i Kup Turske, ali je odbranio krunu svetskog šampiona.

U Novari se traži karta više, svih 3.000 ulaznica su razgrabljene. Novara igra prvo polufinale Lige šampiona u istoriji, a već je na korak do sna i duela sa Koneljanom.
Ovo je neverovatna prilika za svaku od nas da igramo za finale i naš san. Naporno radimo na tome od prvog dana priprema. Vakifbank je najmoćniji tim na svetu, ali sam uverena da možemo da ponovimo partiju kao i iz Istanbula”, rekla je libero italijanskog tima Stefanija Sansona za sajt CEV-a.

Da li će imperija da uzvrati udarac? Imena Žu, Slutjes, Rašić, Robinson i dalje izazivaju strahopoštovanje.
U prvoj utakmici nismo odigrali onako kkao smo planirali. Čvrsto verujemo da možemo da promenimo tok polufinala. Naš cilj je Berlin. Odigrali smo tri finala zaredom, želimo još jedno”, istakla je kapiten Vakibanka Melis Gurkanjak.

U finale ide ekipa koja stigne do četiri boda. Pobede od 3:0 i 3:1 donose tri boda, a trijumf od 3:2 pobedniku dva, a poraženom bod. U slučaju da je rezultat posle dva meča izjednačen u bodovima – 3:3 igraće se zlatni set do 15.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:30 8408 LŠWPF Novara W - Vakifbank W ki 2 1,85
Ukupna kvota1,85

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – POLUFINALE, REVANŠ MEČEVI

Utorak
Fenerbahče – Koneljano 0:3 (18:25, 22:25, 26:28) /prvi meč: 0:3/

Sreda
18.00: (1,85) Novara – Vakifbak (1,85)    /prvi meč: 3:0/

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

Liga šampiona u odbojci za ženevakifbanksportsko klađenjeMilena Rašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara