""
""

Tajni govor O'Nila poništio minus 27! Golden Stejt trojkama do velikog preokreta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.12.13. | 09:05

Ratnici savladali Toronto 112:103, dva produžetka u Filadelfiji, Majami poklekao posle deset pobeda

Igrao se treći minut treće deonice, na semoforu je stajalo 48:75 za Toronto, niko ne bi zamerio gledaocima da su u tom trenutku počeli da napuštaju Orakl arenu… A onda je počeo šou. Nezaustavljiv i tipičan za NBA. Samo, ovako nešto u izvedbi košarkaša Golden Stejta odavno nije viđeno. Ratnici su za manje od dve četvrtine nadokandili 27 poena minusa i na kraju slavili još i ubedljiv trijumf nad Reptorsima – 112:103.

Prema izveštajima sa lica mesta ključni detalj odigrao se van očiju javnosti, pošto je Džermejn O Nil motivacionim govorom saigračima u pauzi između dva poluvremena pogurao domaćina ka pobedi. Niko nije otkrio šta je tačno rekao iskusni krilni centar, ali su njegove reči očigledno delovale inspirativno.
''Džermejn je održao sjajajn govoru  u pauzi između dva poluvremena. Iskreno, to nas je pokrenulo Nismo pobedili ni u trećoj, ni u četvrtoj četvrtini, već na poluvremenu'', rekao je Kajl Tompson, koji je meč završio sa 22 poena (šest trojki).

Izabrane vesti

Efikasniji od njega bio je samo Stefon Keri (27 poena, tri trojke), dok se Nemanja Nedović za pet minuta nije se upisao u listu strelaca.

Uzbudljivo je bilo i u Filadelfiji, gde je domaćin tek posle dva produžetka slomio otpor Orlanda, u meču koji će se pamtiti po podatku da su prvi put u istoriji lige dva rukija zabeležila tripl-dabl na istoj utakmici. Majkl Karter-Vilijams je postigao 27 poena, uhvatio 12 lopti i podelio deset pasova za prekid serije Siksersa od četiri poraza, dok je Magiju dugo čuvao Viktor Oladiplo (26 p, 10 sk, 10 as), a nije vredelo ni efikasno veče i rekord karijere Arona Aflaloa (43 poena).

Majami je pretrpeo prvi poraz posle deset pobeda. Bez Vejda (bolovi u kolenu), oslonjena samo na učinak Lebrona Džejmsa (23 poena, pet skokova) Vrelina je izgubila 18 lopti, pa je Detroit uzdigunuth rukui napustio Amerikan Eirlajns arenu, zahvaljujući činjenici da je imao sedmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a izdvojio se Kajl Singler 18 poena

REZULTATI:

Filadelfija – Orlando 126:125 (posle dva produžetaka)

Boston – Milvoki 108:100

Bruklin – Denver 87: 111

Majami – Detroit 97:107

Memfis – Finiks 110:91

Dalas – Šarlot 89: 82

Sakramento – Oklahoma 95:97

Goden Stejt – Toronto 112:103

(FOTO: Action images)


tagovi

dzermejn o nilGolden Stejt VoriorsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara