"Dvostruki strelac Aleksandar Čavrić"
"Dvostruki strelac Aleksandar Čavrić"

TERAPIJA ZA DUŠU! Tako je, deco! Da i mi malo uživamo dok gledamo reprezentaciju... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.10.15. | 19:26

Orlići uz lepršavu igru rutinski slavili u Kaunasu i zadržali stopostotan učinak u kvalifikacijama za EP

Dvostruki strelac Aleksandar ČavrićSeniori uglavnom sve čine da nas odvrate od reprezentativnog fudbala, guraju nas u zagrljaj nekih drugih sportova, ali zato neki budući asovi vraćaju veru u nacionalni tim! Omladinci su obezbedili plasman u narednu rundu kvalifikacija za Evropksi šampionat i pored poraza od Češke, a selekcija do 21 godine, iako nekompletna, zabeležila je novi, treći trijumf na putu ka završnici kontinentalnog šampionata koji će biti odigran 2017. u Poljskoj: Litvanija - Srbija 0:2!

Orlići za sada imaju stopostotan učinak u Grupi 2 i zajedno sa Italijom i Republikom Irskom dele prvo mesto sa devet bodova, s tim što Ostrvljani imaju utakmicu više.

Izabrane vesti

Reprezentacija Srbije pružila je sjajnu partiju u Kaunasu. Pobeda je tu, novi bodovi takođe, ali ono što mnogo, mnogo više od samog rezultata može da nas raduje jeste igra izabranika Tomislava Sivića. Jer, Orlići definitivno jesu ozbiljan tim. U svakom trenutku, od prvog pa sve do 90. minuta, naši momci su dominirali, znali su šta žele i to su postigli. Skoro pa da smo zaboravili kako to izgleda kada igra reprezentacija, a na terenu jasno vidite kako svaki od naših igrača u svakom trenutku zna šta radi. Svaka akcija bila je jako dobro osmišljena, svaki potez smislen, ideja na mestu...

Iz takve igre rezultat jednostavno mora da se izrodi čak i kada igrate sa pola gasa, a jasno je bilo da naši večeras nisu nagazili papučicu do kraja. Srbija je posao odradila u prvih 45 minuta kada je stekla dva gola viška, pa je u drugom delu posao samo odrađivan, ali uz dopadljivu igru, konstantno napadajući.

Oba pogotka za goste postigao je Aleksandar Čavrić. Prvi u 18. minutu posle lepog driblinga na roglju peterca, a drugi u samom finišu prvog dela, kada se našao na pravom mestu i posle velike gužve u šesnaestercu grudima uneo loptu u mrežu za, ispostavilo se, konačnih 0:2.
 


 

Nema dileme da Litvanija nije ekipa na osnovu čijeg kvaliteta možemo da merimo sopstveni, međutim, veoma važan faktor u čitavom mozaiku na putu ka stvaranju pravog tima jeste i pristup igri u situaciji koju smo imali danas, posle 0:2 na poluvremenu.

Naši dečaci izašli su na teren sa željom da postignu još koji gol, pritiskali su - ali bili strpljivi - trudili se, stvorili još nekoliko šansi i kako to oni stariji vole da kaže - na kraju meča mogli međusobno da se pogledaju u oči jer su odigrali POŠTENO i bili POŠTENI prema tom dresu sa nacionalnim grbom.

Tačno je da smo u dosadašnjem toku kvalifikacija zabeležili devet bodova savladavši dva najlošije ekipe u grupi (dva puta Litvaniju i jednom Andoru), ali zbog svega onoga što su Orlići prikazali, srpska javnost ima mnogo razloga za zadovoljstvo i nadu. Kada na sve to još dodamo da večeras, recimo, u ekipi nije bilo "šefa orkestra" Sergeja Milinković Savića, te da se to uopšte nije osetilo u igri, odnosno da je lista povređenih podugačka...

Još jednom, bravo deco! I samo tako nastavite!   

(foto: Action Images)


tagovi

Srbija U21Srbijareprezentativni fudbalEP U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara