""
""

Tišina, igra Ajzea! Tomasov rekord karijere uništio Vašington - 53 poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.17. | 08:20

Golden Stejt poveo sa 1:0 protiv Jute

Boston vodi sa 2:0 u seriji protiv Vašingtona u polufinalu Istočne konferencije! U drugom meču - 129:119!

Tome je najviše doprineo Ajzea Tomas koji je rekordom karijere od 53 poena potpuno uništio Vašington! Ovo mu je rekord karijere kada su plej-of utakmice u pitanju. Postigao je odlučujuće poene s linije slobodnih bacanja kojim je uveo Boston u produžetak, a zatim dao i devet poena u produžetku i tako doveo Seltikse do novog trijumfa.

Izabrane vesti

Tomas je tako postao četvrti igrač u istoriji Bostona koji je dao preko 50 poena u postsezoni. Kod Vašingtona najbolji je bio Džon Vol sa čak 40 poena i 13 skokova.

Bili su ovo, i i dalje jesu, veoma teški dani za Tomasa koji je ostao bez sestre koja je poginula u saobraćajnoj nezgodi, ali je pokazao koliko je jak, stisnuo je zube, odigrao za nju i bio nepogrešiv.

Prodirao je kroz odbranu Vašingtona kao nožem kroz mekani sir, pogađao iz koraka unazad, dovodio do ludila sve svoje čuvare.

Ovo je definitivno jedna od njegovih najboljih partija u karijeri. Postigao je 15 poena u prvoj četvrtini. Sjajno.

A na Zapadu ništa novo. Golden Stejt Voriorsi lako su izašli na kraj s Jutom u trijumfu od 106:94 i tako su poveli sa 1:0 na otvaranju polufinala konferencije.

Velika četvorka Voriorsa ponovo je terorisala protivnika. Stef Kari je ubacio 22, Kevin Durant je dodao 17 sa nekarakteristično lsabim šutem iz igre 6/14. Dodao je i pet skokova i četiri asistencije. Klej Tompson bio je kreator 15 poena, dok je Drejmond Grin ponovo odigrao fantastičan ol-raund meč sa 17 poena, osam skokova, šest asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade.

Kod Jute su najbolji bili Rudi Gober sa 13 poena i osam skokova i Gordon Hejvord sa 12 poena i četiri skoka.

Kari je u ovom meču postigao 262. trojku u postsezoni čime se plasirao na deveto mesto svih vremena prešavši Roberta Horija.

NBA - REZULTATI

Boston Seltiks - Vašington 114:114 (129:119 posle produžetka) - 2:0 u seriji
/Tomas 53 - Vol 40/

Golden Stejt - Juta Džez 106:94 (1:0 u seriji)
/Kari 22 - Gober 13/


tagovi

Ajzea TomasBoston SeltiksNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara