""
""

To mogu samo Svrake! Gol iz nehata i nokaut Pereza za povratak na vrh Čempionšipa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.17. | 22:40

Fantastičan derbi u Brajtonu i velika pobeda Njukasla posle sjajnog preokreta - 1:2 (1:0)

Kakvu ludu sreću ima taj Njukasl, i kako je malerozan Brajton...

Izabrane vesti

Uzbudljiv veliki derbi Čempionšipa, okršaj dva najbolja tima bio je večeras apsolutno po ukusu svih ljubitelja engleskog fudbala. Na kraju, radovao se gost, koji je za osam minuta preokrenuo vođstvo Galebova i slavio sa 1:2 (1:0).

Ne samo što su pobedili, već su momci sa severa Engleske uspeli i da prestignu lidera iz Brajtona na tabeli (sada imaju dva boda više na vrhu), a posle očajnih 80 minuta vratili su se u utakmicu na neverovatan način. Neobjašnjivo je kako je lopta ušla u gol Galebova u 81. minutu, kada je posle traljavog šuta pogodila pravo u petu Mohameda Dijamea, a ako nešto tamnoputi fudbaler Njukasla nije želeo, to je sigurno da zatrese mrežu rivala. Ali mu se baš to desilo.

Neverovatan gol, pogledajte i sami...

Žaliće Brajton dugo zbog ovog gola, jer je upravo on vratio u život već nokautirane Svrake. Samo osam minuta kasnije, Njukasl je pokazao zašto je glavni favorit za titulu u Čempionšipu. Posle još jedne sjajne akcije Atsu je majstorski poslužio Ajozea Pereza, a Španac koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru s klupe, rutinski je matirao golmana Stokdejla za veliki trijumf Njukasla. Zaslužen, posle svega viđenog.

Brajton je bio bolji u većem delu meča i mogao je trijumfom da pobegne na velikih četiri boda razlike, ali momci Krisa Hjutona i pored toga što igraju napadački i atraktivan fudbal, nisu znali da se odbrane u finišu.

Do prednosti su stigli sa bele tačke, golom nezaustavljivog Glena Marija već u 14. minutu, čoveka koji je večeras stigao do brojke od 17 pogodaka. Izgledalo je kao da će Galebovi progutati ekipu Rafe Beniteza, ali se u završnici desio neshvatljivi pad za koji su zaslužne izmene koje je Španac obavio. 

Ponovo je Rafa pokazao da nije samo "debeli španski konobar", kako ga mnogi navijači protivnika oslovljavaju, već trener čiji tim ima i plan, ali i malo sreće. Ulazak u igru veterana Derila Marfija i heroja Pereza potpuno je slomio odbranu Brajtona, a upornost ove dvojice omogućila je Njukaslu vredan trijumf.

Za Aleksandra Mitrovića večeras nije bilo mesta na terenu. Srpski reprezentativac je sa klupe ispratio preokret saigrača i radovao se kao dete pobedonosnom golu Ajozea Pereza.

ČEMPIONŠIP - zaostali mečevi

Aston Vila - Bristol Siti 2:0 (0:0)
/Kođija 54, Harihejn 56/

Belkburn - Derbi 1:0 (0:0)
/Konvej 58/

Brajton - Njuksl 1:2 (1:0)
/Mari 14. penal - Dijame 81, Perez 89/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Glen MariEvropaEngleskaČempionšipBrajtonAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara