"Dik Advokat"
"Dik Advokat"

Tole baš zagrizao za stranca: Hoće Advokata na klupi Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.07.14. | 08:34

Pominje se i Manćini, ali on nije realna opcija, odluka do 15. jula

Dik AdvokatIako iz FSS uveravaju suprotno, izgleda da je Ljubinko Drulović prežaljen i kako sad svari stoje šanse da nastavi da vodi reprezentaciju Srbije su samo u domenu teorije. Aktuelni vršilac dužnosti nije u ozbiljnim planovima Tomislava Karadžića koji se javno pohvalio da je pregovarao sa Valterom Zengom o mogućem preuzimanju Orlova, a sad je jasno da nekadašnji trener Crvene zvezde nije jedina opcija iz inostranstva. Čak ni jedini Italijan koji figurira kao rešenje za selektorsku funkciju.

Kako pišu Večernje novosti, kandidat da sedne na klupu Srbije je – Dik Advokat (67), iskusni holandski stručnjak, minule sezone angažovan u AZ Alkmaru, sa kojim je „dobacio“ samo do osme pozicije u Erediviziji. Mada, njegova biografija je impresvina, pošto je trenirao PSV Ajndhoven (dva mandata), Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah, Zenit, bio selektor Holandije, Rusije, Belgije i Južne Koreje i učestvovao na najvećim takmičenjima, poput Mundijala i Evropskih prvenstva. A upravo takav je potreban Srbiji, da je odvede na EURO 2016. u Francusku.

Izabrane vesti

Ono što bi moglo da predstavlja problem angažmanu Advokata su njegova visoka primanja. Novosti podsećaju da je tokom rada u Rusiji imao godišnju platu od 7,5 miliona evra, a FSS nije u mogućnosti da mu ponudi više od 20.000 evra mesečno.

Deluje kao nemoguća misija...

S druge strane, kako navodi Sport, čelnici FSS su, osim Valteru Zengi, opipaval puls još jednom Italijanu. I to – Robertu Manćiniju. Ta opcija tek deluje nerealna, jer je doskorašnji šef struke Galatasaraja prvi kandidat da preuzme reprezentaciju Italije, posle debakla na Mundijalu.

A kompletan vakuum, koliko god čudno delovalo, povećava ne baš velike šanse Ljubinka Drulovića da, ipak, ostane selektor Srbije.

Odluka ko će sa Orlovima početi kvalifikacioni ciklus za plasman na EP u Francuskoj trebalo bi da bude saopštena na sednici Izvršnog odbora FSS 15. jula.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tomislav KaradžićSrbijaselektor A reprezentacijeHolandijaFSSDik Advokat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara