""
""

Tole i Laković neće novog selektora, ali nekoga će morati da izaberu... Koga? (ANKETA)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.11.13. | 10:54

Čelnici FSS-a demantuju da su razgovarali s kandidatima za selektora i nadaju se Mihinoj promeni plana, ali jasno je da ih očekuje novo biranje dirigenta nacionalnog tima. Izbor nije neki...

Srbija će večeras verovatno ostati bez selektora, a u FSS-a nemaju plan šta i kako dalje. Čelnici srpske kuće fudbala se stidljivo nadaju da bi Siniša Mihajlović mogao da promeni odluku i produži ugovor, zbog čega demantuju da su razgovarali s nekim od srpskih terenra koji su se prethodnih dana pominjali kao Mihajlovićevi naslednici.

Izabrane vesti

„Najpre, Mihajlović nije otišao, mada su da budem iskren u ovom trenutku vrlo male šanse da će ostati“, rekao je Tomislav Karadžić za Sport.

Što se imena (Tumbaković, Stojković, Rajevac, Janković, Stanojević) koja su prethodnih dana pominjana tiče, predsednik FSS-a kaže sledeće:
„Sve su to svojevrsne spekulacije i izmišljotine“, poručio je Karadžić.

I njegov najbliži saradnik Zoran Laković demantuje da savez pregovara s drugim kandidatima.
„Bože me sačuvaj. Kakve gluposti. Neverovatno je kojom se brzinim proizvode neistine. Niko iz FSS-a, a kada to kažem, mislim i na predsednika Karadžića, nije razgovarao po ovom pitanju ni sa jednim imenom. Savez razgovara samo sa Mihajlovićem, sve ostalo je plod nečije mašte.“

Ipak, šanse da se usliše želje Karadžiću i Lakoviću su minimalne, s obzirom da Mihajlović ima dogovor sa Sampdorijom i da je često isticao da svoju reč nikada ne gazi.

Tako će se prvi ljudi srpskog fudbala ipak naći u situaciji da biraju novog selektora, a izbor baš i nije neki. S obzirom da su dvojici najboljih srpskih trenera Radomiru Antiću i Miroslavu Đukiću zatvorena vrata srpske reprezentacije dok je Tomislav Karadžić glavnokomandujući, u opticaju ostaje tek nekoliko imena.

Ugovori u klubovima u Aziji srečavaju Ivana Jovanovića i Aleksandra Stanojevića da uopšte uđu u razmatranje. Milovan Rajevac je naljutio FSS kada je odlučio da se povuče sa selektorske funkcije reprezentacije novinara.

U opticaju su još Ljubiša Tumbakovića i Aleksandar Janković koji imaju zaleđinu u FSS-a, ali ne i rezultate da ih preprouče za poziciju selektora. Piksi Stojković i Slavoljub Muslin su slobodni treneri, međutim nije poznato da li žele da se vrate u Srbiju i da li su po volji Karadžića koji očigledno nema ambiciju da odstupi u decembru kao što je najavio.

Ostaje i mogućnost angažmana stranog trenera, iako se to na primeru Havijera Klementea nije pokazalo kao uspešno. Naravno, tu je uvek opcija da Bata Đora izvuče iz šešira nekog svog kandidata. Tole naprimer mnogo ceni Okuku kojem je na silu prošle godine ugurao nagradu sa najboljeg trenera kako ne bi morao da čestita Miroslavu Đukiću.

Verovatno ćemo se opet naslušati priča o sistemu i kako će struka biti konsultovana, mada je jasno da selektora u Srbiji već godinama bira jedan čovek. Toletu je do sada odgovarao Mihajlović sa svojim trvdogalvim stavom kojim je kitičare privukao poput magneta i skinuo pažnju sa svih neuspeha FSS-a. Sada će Karadžić morati da pronađe nekog drugog koji bi primao metke umesto njega za eventualni neuspeh. Problem je što izbor baš i nije neki... Ali Tole se do sada uvek izvlačio iz teških situacija, tako da verovatno ima nekog džokera u rukavu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar JankovićDragan Stojković PiksifssLjubiša TumbakovićMilovan Rajevacfudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSlavoljub MuslinSrbijaTomislav KaradžićZoran Laković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara