""
""

Torontu preti katastrofa, Kralj nema milosti! Sparsi vratili brejk, Oldridž i Lenard anulirali Hardenovih 43 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.05.17. | 08:30

Klivlend lako do 3:0 u seriji, Sparsi okrenuli situaciju i poveli sa 2:1

Hteli su košarkaši Toronta da ubiju aždaju i tako povrate bar malo vere u bolje sutra. Ali, zaboravili su mačeve... To se velikoj zverki nije svidelo. Jer, ponovo je pojela svoj plen bez poštene borbe. Klivlend je spreman da sa „nulom“ počisti još jedan tim, pošto je i u Er Kanada Centru rutinski dobio Reptorse rezultatom 115:94. 

Izabrane vesti

Za razliku od prethodne dve utakmice, Toronto je uspeo da bude ravnopravan rival. I to tek nešto manje od tri četvrtine. Onda kada je trebalo da se igra ozbiljno, Klivlend je posao završio u nekoliko minuta. Igrači Toronta tu nisu mogli apsolutno ništa. 

I ponovo je koban bio Lebron Džejms. Najbolji košarkaš današnjice jednostavno je bio nerešiva enigma za Reptorse, pa je tako komotno ubacio 35 koševa, a na to dodao još osam skokova i sedam asistencija. Uspeo je Džejms čak da uđe i u jednu svađu sa Jonasom Valančijunasom, koja je na kraju ipak samo prošla kroz razmenu reči. 

Klivlend je nadigrao Toronto u svim elementima. Domaćin je zaista pružio otpor tokom prvog poluremena, čak imao i blago vođstvo. Ali, sve je brzo došlo na svoje. Osim Džejmsa, veliku prevagu odneo je i šut sa distance. Kavsi su ih imali 13 iz 23 pokušaja, Reptorsi tek dva iz osamnaest ispaljenih hitaca. Razlika je bila više nego očigledna, a ona je i dala konačni rezultat meča.

Gledajući samo drugo poluvreme, Klivlend je ubacio 66 poena, od čega čak 36 u završnih 12 minuta, dok je Toronto prikupio tek 42 poena.

Daleko ispod Kralja Džejmsa bio je Kevin Lav sa 16 poena i 13 skokova, dok je Kajl Korver skupio 14 poena. Kajri Irving je takođe imao 16 koševa, ali uz razočaravajućih 7/21 iz igre. Kod domaćina Demar Derozan je ubacio 37, Jonas Valančijunas 19, a Norman Pauel 13 poena.

San Antonio se potpuno vratio u život. Posle jednog od najtežih poraza u eri Grega Popoviča, Sparsi su dva puta zaredom nadigrali Hjuston i tako poveli sa 2:1 u polufinalnoj seriji Zapada. A posle jedne recke kući Mamuze su ubeležile i brejk u Tojota Centru - 103:92. 

Kritike su, izgleda, urodile plodom. Lamarkus Oldridž je našao na liniji otvorene vatre zbog izdanja u prva dva meča sa Raketama. Pošto je u te dve utakmice iskombinovao tek 19 koševa, ovog puta je morao da bude iznad ostalih. Zajedno sa Kavajem Lenardom ubacio je po 26 poena i tako anulirao 43 koša Džejmsa Hardena. I to tako da Sparsi nisu osetili izostanak Tonija Parkera. Bila je to prva utakmica još od 2001. godine da Sparsi u plej-ofu nisu imali pomoć francuskog plejmejkera. Koji je, inače, naređao 221 uzastopni nastup u doigravanju! 

Harden je ponovo bio na svom košgeterskom nivou, ali je imao šta da zameri sudijama, pošto je gotovo ceo meč proveo u žaljenju na suđenje i odluke koje su donete. 

Mada je utakmica dugo imala jednocifrenu razliku, delovalo je kao da Hjuston ne bi mogao da stigne prvog komšiju sve i da se odmah igrala još jedna utakmica. Sparsi su izgledali vrlo samouvereno na parketu, nisu srljali, čak su uspeli da nadomeste i Parkerov izostanak gotovo bezbolno, iako će im Francuz mnogo nedostajati u nastavku sezone. Zato su Mamuze lakoperno privele meč kraju, uz samo jedan snažniji naboj energije u završnoj polovini četvrte deonice. I to je bilo sve. 

Kod Sparsa Peti Mils je imao 15, a Deni Grin 11 koševa. Na drugoj strani daleko ispod Brade bio je Trevor Ariza sa 17 poena, dok je Klint Kapela prikupio 12 poena i 16 skokova. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Lebron DžejmsLamarkus OldridžKavaj LenardHjuston RoketsDžejms HardenNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara