Totenhem još malo bez Sona

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.19. | 09:48

Prepreka u četvrtfinalu Azijskog kupa je Katar

Totenhem će biti malo duže bez Hjon Min Sona. Ne, nije Korejac povređen, ni suspendovan, već su Azijski tigrovi ušli u završnicu kontinentalnog šampionata. I, tu nemaju nameru da se zaustave. Žele ponovo u finale, kao pre četiri godine, samo da ovog puta podignu trofej. Prvi još od 1960.

Prepreka u četvrtfinalu Azijskog kupa je Katar. Na prvi pogled ne preterano atraktivan, ali daleko od toga da je naivan. Za selekciju koju sa klupe predvodi Portugalac Paulo Bento nema lakih rivala, što najbolje ilustruje duel osmine finala i triler sa Bahreinom. Tek posle produžetaka Južna Koreja je ušla među osam najboljih. Nisu igrači Južne Koreje oduševili igrom u dosadašnjem toku takmičenja. Igrali su koliko im je bilo potrebno da zabeleže pobede, ali se od Sona, Totenhemove vedete i najboljeg igrača Azije očekuje mnogo u predstojećim mečevima nokaut faze. Seul sanja trofej već punih 59 godina.

Izabrane vesti

Baš kao i Južna Koreja, ni Katar nije primio gol u grupnoj fazi Azijskog kupa, a za razliku od Tigrova sačuvao je mrežu i u osmini finala protiv Iraka. Takođe, selekcija koju predvodi španski strateg Feliks Sančez je najefikasnija na turniru, sa gotovo tri postignuta gola u proseku. Napadač Ali Almoez trenutno je vodeći strelac turnira sa sedam pogodaka, a fali mu samo jedan da izjednači rekord koji je postavio Iranac Ali Daei sa osam golova na turniru.

Pobednik ovog duela igraće u polufinalu sa boljim iz okršaja Ujedinjeni Arapski Emirati - Australija. 

AZIJSKI KUP - ČETVRTFINALE

Četvrtak
Vijetnam - Japan 0:1 (0:0)
Kina - Iran 0:3 (0:2)
/Taremi 18, Azmun 31, Anasifard 90+1/

Petak
14.00: (1,90) Južna Koreja (3,40) Katar (4,30)
17.00: (4,20) UAE (3,35) Australija (1,95)

Foto: Reuters


tagovi

Južna KorejaAzijski kupKatar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara