"Žorž Nkudu"
"Žorž Nkudu"

Totenhem na turbo pogon! Poketinova reč presudila, na Velodrom ide 13.000.000 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.16. | 10:57

Žorž Kevin Nkudu skoro pa završen

Žorž NkuduNije gotovo dok se ne pojavi fotografija sa šalom, ali i francuski i engleski mediji saglasni su da je Totenhem obavio 99 odsto posla u pregovorima oko dolaska krilnog fudbalera Olimpika iz Marselja Žorža Kevina Nkudua.

Već danima ne postoji ni dilema oko obeštećenja: 13.000.000 evra plus bonusi. Da nije dugova možda bi Marselj izvukao i više, ali kako je za 21-godišnjeg fudbalera prošlog leta Nantu platio svega 1.500.000 evra ne bi smeli na Velodromu da se žale. Ugovor će biti potpisan na pet godina. Do srede.

Izabrane vesti

Nkudu je, inače, bio plan B. Prva opcija je bio Miši Batšuaji, ali je on izabrao plavu stranu Londona i parafirao za Čelsi, pa se Totenhem okrenuo rezervnoj varijanti i pobedio u trci sa ipak nedoraslim rivalima kakvi su HSV i Bornmut, te mnogo opasnijim konkurentom Seviljom. Andalužani, uostalom, uvek imaju neko drugo rešenje u rezervi, a ovog leta su se već ozbiljno pojačali.

Totenhem je pak doveo Viktora Vanjamu iz Sautemptona (14.400.000 evra) i 22-godišnju gol mašinu AZ Alkmara Vinsenta Jansena. Sada je na pragu dogovora sa Nkuduom, koji je prelomio posle poziva Maurisija Poketina lično. Ubedio ga je šef struke da će imati važnu ulogu u timu Pevaca.

Do tog trenutka Nkudu nije ni želeo da napušta Velodrom. Nedavno je dobio prinovu u porodicu i želeo je da ostane na poznatom zbog čega je odbio i selidbu u Hamburg. Ali kada je zvao Poketino i zamirisala Premijer lige... Predomislio se.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žorž NkuduPremijer ligaMarseljLiga 1letnji prelazni rok 2016FrancuskaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara