Nikolae Dika
Nikolae Dika

Trener: Kad bih se bar nešto pitao... Gazda: Nisam lud da ti dajem da ti praviš izmene, staviću svog šofera za trenera!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.10.18. | 09:13

Samo još jedna priča iz rumunskog fudbala, gde će šef stručnog štaba slavnog kluba postati gazdin vozač?!

FCSB, odnosno nekadašnja Steaua, doživeo je u nedelju drugi poraz u nizu, i omogućio Klužu da izbije na prvo mesto rumunskog šampionata.

Na prvi pogled, ništa čudno da favorizovani tim dvaput zaredom izgubi, pa događa se i Realu, ali sve ono što se dešavalo pre i posle meča odigranog u nedelju u Krajovi (domaća Univerzitatea pobedila sa 2:1) je za priču. Mada će oni koji više prati rumunski fudbal reći da je to „samo još jedan običan dan u kancelariji“...

Izabrane vesti

Elem, trener FCSB, nekada sjajni fudbaler Nikolae Dika, posle poraza se požalio novinarima da bi njegova ekipa igrala mnogo bolje da se on nešto pita (slobodan prevod, naravno). A evo i originalne izjave:
„Da imam više slobode, mogao bih da uradim bolje stvari.“

Sloboda i FCSB, ranije Steaua, to ne ide zajedno. Naravno, jer gazda kluba je čuveni Điđi Bekali. Znamo ga svi, po mnogo čemu, bio je i u zatvoru, a ono po čemu je verovatno jedinstven je to što kod njega ništa nije uvijeno u oblandu.

Pronela se priča da je posle iznenađujućeg poraza FCSB od Konkordije pre reprezentativne pauze po ko zna koji put „preuzeo“ tim od trenera. Da je sastavio startnu postavu, i da mu na samom meču u Krajovi nije dao ni da vrši izmene?! Reč ima Bekali:
„Ja sam pravio izmene danas. To tako ide. Neki drugi to ne rade, i zato bankrotiraju (u rumunskom fudbalu se klubovi, pa i oni rezultatski vrlo uspešni, često gase zbog finansija, prim.aut.). A ja ovako pravim profit. Treneru neće biti dozvoljeno da pravi izmene. Nisam lud da bacam svoje pare. Neka, hvala“, ne krije Bekali da nema baš mnogo poverenja u trenera Diku.

Ili, bolje reći, bivšeg trenera. Da li će sam otići, a trebalo bi posle priznanja da se ništa ne pita u timu koji trenira, nije toliko ni bitno jer Bekali najavljuje njegovog naslednika. Kaže, čim „završi školu“ (dobije licencu) FSCB preuzima Jon Jonuc Lucu. U pitanju je 43-godišnjak, za koga kažu da je po talentu bio u rangu Georgea Hadžija. Čak ga je 1998. kupio Galatasaraj, baš s namerom da zameni Hadžija koji je bio u poznim igračkim godinama. Ali talenat nije ispratila volja za treningom, pa je Lucu odigrao samo tri meča za Galatu, a potom je igrao u raznim zamljama, sve do 2011, kada je završio karijeru u Jordanu.

Nije to ništa čudno, rekli biste. Smirio se, bivši je fudbaler, postaće trener. Ali Lucu nikad nikoga nije trenirao, i pazite sad ovo: trenutno se nalazi na poziciji Bekalijevog „ličnog asistenta“. Rumuni tvrde: u pitanju je vozač Điđija Bekalija.

U sledećem meču, FCSB, koji već tri godine šampionat završava na drugom mestu, a za koji igraju srpski internacionalci Planić i Momčilović, u subotu dočekuje Voluntari. Ko će biti na klupi? Zar mislite da je bitno...


tagovi

Nikolae DikaĐiđi BekaliFCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara