"Indijana je dugo čekala Džordža"
"Indijana je dugo čekala Džordža"

Trijumfalni povratak Pola Džordža! Kajrijevi projektili sa centra i Smitova kanonada srušili Bikove, šampioni razneli Ratnike! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.04.15. | 09:00

Superstar Indijane vratio se na teren posle osam meseci pauze zbog strašnog loma noge pomogavši svom timu sa 13 poena u trijumfu nad Majamijem – 112:89

Indijana je dugo čekala Džordža

U noći između nedelje i ponedeljka odigrano je sedam mečeva u NBA ligi, ali je maltene svaki bio interesantan na svoj način! Nešto ranije videli smo pravi MVP okršaj između Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka koji je i individualno i timski dobio Bradonja, a Klivlend je u jednom od derbija Istoka bio bolji od Čikaga uz fenomenalne partije Lebrona Džejmsa, Džej Ar Smita i Kajrija Irvinga – 99:94. No, vest dana je svakako povratak Pola Džordža koji se našao na parketu posle više od osam meseci pauze zbog jezive povrede koju je doživeo letos i odmah je imao svoj doprinos u trijumfu Indijane nad Majamijem – 112:89. U meču dana, šampion San Antonio igrao se sa najboljim timom lige, Golden Stejtom, koji nije bio ni najmanja pretnja zahuktalim Mamuzama – 107:92.

Izabrane vesti

Prethodnog leta Džordž je doživeo strašan prelom potkolenice na pripremama američke reprezentacije i prema prvim prognozama trebalo je da propusti čitavu sezonu. Međutim, sjajno krilo Indijane oporavilo se brže nego što se mislilo, te je i pre plej-ofa zaigralo u svom Indijanapolisu na opšte oduševljenje za NBA standarde vernih navijača Indijane. Trener Frenk Vogel ga je uveo u igru sredinom prve četvrtine što je čitavu publiku podiglo na noge, čule su se ovacije i videli transparenti na kojima je pisalo „Dobro došao nazad, PG“. I superstar Pejsersa je odmah dao svoj doprinos i ubacio 13 poena u važnoj pobedi nad Majamijem – 112:89 koja je domaće dovela na korak od doigravanja. No, Pol nije bio najbolji u svom timu pošto je Luis Skola briljirao sa 25 poena i 12 skokova, dok je Dvejn Vejd za Hit postigao dva pogotka više.

Posle meča, naravno, u centru pažnje bio je Džordž koji je blistao od sreće zbog povratka.
„Sve ovo se samo može poželeti. Ovakav doček na povratku na teren je verovatno najlepši trenutak u mom životu. Bilo je teško usredrediti se na igru posle toga“, istakao je Pol Džordž.

Indijana i Majami sada imaju identičan skor – 34-43 – i dele deveto mesto, a Boston i Bruklin koji se nalaze na mestima koja vode u doigravanje beže im samo jednu pobedu.

S druge strane, Klivlend i Čikago su prebrinuli svoje brige oko plasmana u plej-of, ali su odigrali meč kakav se uglavnom igra u tom delu sezone. I jednima i drugima bilo je izuzetno stalo da dobiju, ali je to na kraju pošlo za rukom Kavsima – 99:94. Kajri Irving obeležio veče i zbog toga što je bio najefikasniji pojedinac meča, ali i zbog neverovatnog pogotka sa pola terena na isteku napada (pogledajte video ispod). Plej u Blatovom timu postigao je 27 poena uz pet skokova i četiri asistencije, Džej Ar Smit ubacio je neverovatnih osam trojki za ukupno 24 poena, a Lebron Džejms je radio sve što je bilo neophodno, te je meč okončao sa tripl-dabl učinkom (20 poena, 10 skokova, 12 asistencija). Protiv udarnog trija Kavalirsa nije bilo spasa, pa ni 24 poena Majka Danlivija nije moglo da pomogne ekipi Toma Tibodoa u kojoj je odličnu rolu još jednom pružio Nikola Mirotić upisavši 12 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Na drugoj obali, San Antonio i Golden Stejt sudarili su se kako bi proverili ko je u ovom trenutku vladar Zapada. Ratnici su bez premca najbolji tim ove sezone, ali u aktuelnom momentu Sparsi su pokazali da su u daleko boljoj formi od tima Stiva Kera. Od početka do kraja, Kari i drugovi bili su potpuno razbijeni za šta su se prevashodno pobrinuli Kavaji Lenard i legendarni Tim Dankan. Kavaji je bio najefikasniji na utakmici sa 26 pogodaka, dok je možda i najbolji krilni centar svih vremena zabeležio 19 koševa i sedam skokova. S druge strane, Stef Kari imao je 24 u poraženom taboru, ali slaba vajda... Greg Popovič je upalio motore!

NBA:

Klivlend – Čikago 99:94
/Irving 27 – Danlivi 24/

Indijana – Majami 112:89
/Skola 25 – Vejd 27/

San Antonio - Golden Stejt 107:92
/Lenard 26 - Kari 24/

Njujork – Filadelfija 101:91
/Barnjani 25 – Smit 17/

Sakramento – Juta 95:101
/Kazins 26 – Hud 25/

LA Lejkers – LA Klipers 78:106
/Džonson 16 – Grifin 18/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tim DankanStef KariPol DžordžNBA ligaMajami HitKajri IrvingIndijana PejsersDžej Ar SmitČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara