""
""

Turci im ovo neće zaboraviti - Srbin i Hrvat isterali Bešiktaš iz Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.17. | 23:55

Mitrović i Tošić promašili jedanaesterce, Lion u polufinalu Liga Evrope- 7:6 posle penala

Tragična noć za Bešiktaš! Posle 120 minuta drame i osam serija jedanaesteraca Lion se plasirao u polufinale Liga Evrope -2:1 (6:7 posle penala).

Izabrane vesti

Uloga tragičara pripala je Balkancima, Dušku Tošiću i Hrvatu Mitroviću. Prvo je nekadašnji defanzivac Crvene zvezde u šestoj seriji izgubio dvoboj sa golmanom Liona Lopesom, ali mu se ubrzo revanširao Žale.

Pritisak nije izdržao ni bivši štoper Rijeke Matej Mitrović. I njega je pročitao golman francuskog predstavnika. Pogodio je Gonalons na kraju osme serije i stavio tačku na dramu na Bosforu.

Kakav je meč viđen na Vodafon Areni, kakva je to bila drama. Videli smo tri gola i isto toliko šuteva koji su završili na okviru. Mogli su i jedni i drugi da pitanje konačnog plasmana reše u regularnom delu. Bešiktaš je poveo pogotkom Taliske u 27.minutu. Bio je to rezultat koji je Turke vodio dalje, ali je Lekazet tuširao stadion još pre kraja prvog dela.

Taj zlatni Lionov dečko je mogao sve da reši, ubrzo je pogodio i stativu... Napadali su jedni- napadali su drugi. Taliska je dvomeč vratio na početak. I bio je to početak drame. Ono što je Lekazet promašio, ispravljao je sjajni golman Liona Entoni Lopes. SImao je osam odbrana i sačuvao Francuze u životu.

I pored brojnih šansi i u produžecima meč je završen trijumfom Bešiktaša od 2.1. Moralo je da se završi penalima. A tamo su pomenuti Duško Tošić i Mitrović izvukli najdeblji kraj. Lion se plasirao u treće polufinale u klupskoj istoriji. Junak je Lopes.

ČETVRTFINALE LIGE EVROPE - Revanš susreti

Bešiktaš - Lion 2:1 (1:1) - 6:7 pen - prvi meč 1:2
/Taliska 27 i 58 - Lakazet 34/

Genk - Selta 1:1 - prvi meč 2:3
/Trosan 68 - Sisto 62/

Mančester Junajted - Anderleht 2:1 (1:1) produžeci - prvi meč 1:1
/Mihtarijan 10, Rašford 108 - Hani 31/

Šalke - Ajaks 3:2 (0:0) - prvi meč 0:2
/Gorecka 53, Burgštaler 56. Kaliđuri 101 - Virgever 111, Junes 120/

 


tagovi

TaliskaLiga EvropeEvropaDuško TošićBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara