"Vizelj park u Borči"
"Vizelj park u Borči"

U Borči ogorčeni: FSS ćutanjem odobrio nečasni dogovor Slobode i Radničkog (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.12.13. | 17:50

"A posle se Radnički žali zbog suđenja", kaže za MOZZART Sport Dragomir Baja Vasić, koji podseća i na kiks golmana Javora Đorđa Lazovića, sadašnjeg mladog reprezentativca, baš protiv Kragujevčana u finišu prošle sezone

Vizelj park u BorčiJavno izrečene sumnje predsednka Slobode Dragana Subotića, kako je ishod  meča 28. runde lanjskog prvenstva između njegovog kluba i kragujevačkog Radničkog dogovoren, uzburkale su duhove u fudbalskoj Srbiji i dale čvrstu potporu rukovodiocima BSK-a u stavu da su pre čest meseci zakinuti za superligaški status.

Rezultat u Užicu (0:2) odgovarao je Šumadincima, a Borčane gurnuo ka ispadanju iz elitnog ranga, ali ozlojeđenost na Vizelj parku ne ublažava ni ogromna vremenska distanca.
"Ako me sećanje dobro služi, pre pola godine sam zamerio igračima BSK-a što su slavili ispadanje u Prvu ligu, između ostalog pomenuo nečasne radnje na meču Sloboda – Radnički i konačno sam dočekao potvrdu da sam bio u pravu. Jedino me nervira što do danas nisam dobio odgovor ni sa jedne od nadležnih distanci, a pitao sam FSS, Sindikat fudbalera, Trenersku organizaciju, naposletku i MUP, da reaguje. Niko reč nije progovorio, sve do Subotićevog oglašavanja",  priča za MOZZART Sport Dragomir Baja Vasić, predsednik BSK-a.

Izabrane vesti

Podsetimo, Subotić je rekao kako se "grupa igrača Slobode dogovorila sa kolegama iz Radničkog" da bodovi odu sa Begluka.
"Da se ne pravimo ludi, sve je to bilo režirano na nivou klubova i igrača, meni samo smeta što je Fudbalski savez ćutanjem praktično odobrio takav postupak. Postavlja se pitanje zašto niko sa Terazija nije reagovao pre utakmica, a kamoli posle. Ne mogu da tvrdim da je FSS inicijator cele akcije, ali me čudi, zaprepašćuje, odsustvo mehanizma da se pomenute mutne radnje spreče".

Protesti KragujevčanaVasić podseća da je kompletna Srbija u finišu minule sezone brujala o ovom slučaju, a da niko nije snosio sankcije. Sva je prilika i da neće.
"Još mi je poraznije da se čelnici kluba sa stadiona Čika Dača žale na suđenje poslednjih mesec dana. Možda bi trebalo da pogledaju iza sebe, vide šta su sve radili, kako se ponašali, zato im se možda tako i vraća. Naravno, u sportskom smislu. Snimci njihove dve sporne utakmice iz finiša prethodnog prvenstva svima su dostupne, ukucajte na Jutjubu rezime meča Javor – Radnički, pogledajte kakav su gol primili Ivanjičani. Za one koji su zaboravili, podsećam da je sat vremena pre početka tog duela s gola domaćeg tima sklonjen iskusni Nikolić i prednost neočekivano dobio mali Đorđe Lazović. Kvaka je u tome da je on sinovac jednog od čelnika Javora. Taj dečko je ispustio loptu, posle čega su Kragujevčani dali gol, utabali put ka pobedi. I dok kompletna Srbije gleda scenario i žmuri pred istim, mi igramo sa OFK Beogradom, koji je baš za našu utakmicu premiran".

(Sporni gol u Ivanjici pogledajte na 1.30 od početka snimka)

Epilog: Romantičari su odigrali 1:1 sa Borčanima, istim rezultatom Kragujevčani izborili remi sa Ivanjičanima i BSK je ispao iz Superlige, a Radnički je sačuvao status.
"To je zato što smo pošteni i korektni. A ta dva pojma su u Srbiji davno prošlo vreme. Pošto se Sindikat fudbalera bavi samo pravima igrača, bilo bi dobro da se malo pozabavi i njihovim obavezama, kako u budućnosti ne bi dolazilo do sličnih devijantnih pojava u kojima igrači dogovaraju ishode utakmica", rekao je Dragomir Vasić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

BSK BorčaDragomir VasićĐorđe LazovićJavorPrva liga SrbijeRadnički Kragujevacsloboda užiceSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara