"Pogodak Edena Azara za 2:0"
"Pogodak Edena Azara za 2:0"

Efektno uništavanje šampiona: Tri gola i dve asistencije petom za razbijanje Lestera! Šta li je Ranijeri mislio? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.10.16. | 15:25

Sjano proigravanje Matića, Kosta, Azar i Mozes strelci u Čelsijevoj pobedi u duelu dva poslednja prvaka Engleske - 3:0

Pogodak Edena Azara za 2:0To je taj šampionski pelcer. Kao u sezoni 2014/2015, kad su maltene sami vukli Čelsi do titule prvaka, tako su Dijego Kosta i Eden Azar zasadili seme pobede na Stamford bridžu i već posle malo više od pola sata dočekali plodove, u vidu golova dovoljnih da se u obračunu poslednja dva šampiona Engleske nadmudri Lester - 3:0.

Brazilski napadač i belgijski krilni vezista, koji su u minulom prvenstvu imali dosta „praznog hoda“, zablistali su u početnom susretu desetog kola Premijer lige i ostavili Klaudija Ranijerija da se pita može li njegov tim da igra jednako kvalitetno kad na terenu nisu jedan od najboljih igrača Rijad Marez i njegov kolega iz reprezentacije Alžira, skupo plaćeni Islam Slimani.

Izabrane vesti

Na kraju se ispostavilo da su te Ranijerijeve odluke otupele oštricu Lesterove ekipe, koja skoro sat vremena nije ličila na sebe, ali kad se probudila iz sna, već je bilo kasno, pošto su Plavci stekli prednost koju u rekonstruisanom sistemu Antonija Kontea 3-4-3 teško mogu da ispuste.

Kostin gol za 1:0Već u sedmom minutu Čelsi je poveo, koristeći najveću Lesterovu bolju. Kornere. Lisice su čak peti put ove sezone primile gol posle prekida iz ugla. Ovoga puta glave im je došla kombinacije Nemanja Matić - Dijego Kosta, prgavi napadač se iskrao čuvarima i na petercu sačekao treće dodavanje srpskog veziste ove sezone. Na sjajan Matićev pas petom Kosta je dao peti gol na isto toliko poslednjih prvenstvenih utakmica za klub iz Londona i postao vesnik trijumfa koji se ukazao svim navijačima na Stamford bridžu u 33. minutu.

Tad je Eden Azar pokazao koliko je značajan za ovaj tim Čelsija. Na pas pomalo iznenađujućeg startera Pedra uleteo je kao šilo u kazneni prostor, zaobišao Kaspera Šmajhela i elegantno postigao 44. pogodak u Premijer ligi otkako je u njoj debitovao.

Azar slavi Lester je bio na kolenima. Teško da je mogao da se uspravi i pre 67. minuta u kome su Marez i Slimani zamenili Šlupa i Musu. Prethodno je izveo nekoliko opasnih napada, ali je izostala završnica, pa je bilo samo pitanje kad će Čelsi to umeti da kazni. A lukavi Konte je u drugom delu postavio igru na kontranapad i iz jednog takvog overio pobedu, Viktor Mozes je odigrao dupli pas sa Dijegom Kostom - ovaj mu ostavio loptu petom - da bi se Nigerijac potpisao ispod bodova kojima Plavci imaju duplo više poena od aktuelnih prvaka.

Matić je bio odličanVredi pomenuti da, za razliku od Nemanje Matića, drugi srpski reprezentativac Branislav Ivanović nije bio ni na klupi (povredio se u petak na treningu). Konte je pribegao formaciji sa trojicom pozadi, sa Davidom Luizom u ulozi centralnog štopera, uz napomenu da je povratnik iz PSŽ-a uspeo u prvom poluvremenu da pogodi stativu iz slobodnog udarca, a u drugom umalo nije postigao gol, jer je neopreznom intervencijom uzdrmao prečku svog gola.

PREMIJER LIGA, OSMO KOLO

Subota:

Čelsi - Lester 3:0 (2:0)
/Dijego Kosta 7, Azar 33, Mozes 80/

16.00 Bormut - Hal
16.00 Arsenal - Svonsi
16.00 Mančester Siti - Everton
16.00 Stouk - Sanderlend
16.00 VBA - Totenhem
18.30 Kristal Palas - Vest Hem

Nedelja:

14.30 Midlzbro - Votford
17.00 Sautempton - Barnli

Ponedeljak:

21.00 Liverpul - Mančester junajted

(FOTO: Action images)


tagovi

ČelsiDijego KostaEden AzarEngleskaEvropaLester SitiPremijer ligaViktor Mozes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara