"Rašović slavi gol u Njukalsu 1998."
"Rašović slavi gol u Njukalsu 1998."

UPOZNAJTE RAŠOVIĆA: Vuk koji je pojeo Svrake (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.04.13. | 19:54

''Rašović je fenomenalan trener, mlad je i siguran sam da ima potencijal da bude jedan od najboljih na svetu. Uopšte se ne šalim'', govorio je zimus Aleksandar Mitrović koji će u finišu sezone imati priliku da ponovo sarađuje sa dosadašnjim šefom Teleoptika

Rašović slavi gol u Njukalsu 1998.

U vrela navijačka srca uselio se hladnokrivnim izvođenjem penala u dvomeču sa Njukalsom predratne 1998, pasionirani ljubitelji fudbala pamte ga kao pouzdanog štopera, u biografiji mu ne stoje imena svetski poznatih klubova, ali od danas piše ono što je i sam godinama sanjao. Vuk Rašović je 43. trener u istioriji Partizana.

Izabrane vesti

Sin nekadašnjeg prvotimca crno-belih Branka Rašovića, rođen 3. januara 1973. u Dortmundu (dok je tata igrao za Borusiju), igračku karijeru je gradio u mlađim kategorijama kluba iz Humske, ali je do prvog tima stigao zaobilaznim putem. U 20. godini preselio se u Rad, četiri sezone stasavao u dresu Građevinara, još jednu odigrao u sofijskoj Slaviji, pre nego što ga je tadašnji direktor Parnog valjka Nenad Bjeković vratio u prvi tim. A onda zajedno sa generacijom novih beba – Sašom Ilićem, Vladimirom Ivićem, Matejom Kežmanom, Ivicom Ilijevim - bio protagonosta jednog od značajnijih podviga u drugoj polovini devedesetih: eliminacije Svraka iz Njukasla u drugom kolu Kupa kupova 1998 (1:2, 1:0). Njegovim golovima!

Ne toliko uspešna internacionalna karijera, obeležena epizodnim ulogama u Krila Sovjetov i Kanzas Sitiju brzo je vratila Rašovića u Beograd, nedugo zatim naterala da kopačke odloži u stranu i na trenerskoj tabli počne da crta nastavak sportske karijere. Ovoga puta u drugoj ulozi. Za vreme trogodišnjeg stažiranja u ulozi pomoćnika Slaviše Jokanovića, Gorana Stevanovića i Aleksandra Stanojevića mogao je da nauči kako se osvajaju trofeji, dobijaju derbiji, promovišu biseri omladinske škole... Istovremeno da shvati koliko je užareno mesto na koje je seo i da će ga sa istog smeniti onog časa kad ne bude imao rezultate u skladu sa renomeom kluba ili se usudi da pokaže znake neposlušnosti, kao kad je u zimu 2012. stao uz bok opoziciji Dragana Đurića, u vreme sukoba Mladena Krstajića i Aleksandra Stanojevića sa prvim čovekom kluba.
Ukoliko Krstajić dobije otkaz, a Stanojević se povuče, isto ću uraditi i ja. Mi smo svi deca Partizana i sve što radimo - radimo u interesu kluba. Partizan nam je dao sve u životu i više nego što možemo ikada da mu vratimo“, govorio je Rašović 20. januara 2011. u trenucima kad su se tadašnji direktor i trener zamerili predsedniku na načinu vođenja kluba, zbog čega ih je on ubrzo smenio.

Rašovoć, Pandurović i Stanojević na večitom derbiju

Đurić Rašovića nije tada smenio možda i zbog činjenice da je bio daleko od prvog tima, predomislio se i ubrzo i na nagovor ili preporuku Krstajića („Vuk je najtalentovaniji stručnjak u Srbiji“) nastavio da vodi godinu dana ranije preuzet Teleoptik. I to prilično uspešno, o čemu svedoči podatak da su iz njegove trenerske radionice na veliku scenu zakoračili golman Nikola Petrović, bekovi Nikola Aksentijević, Marko Živković i Stefan Aškovski, štoper Miloš Ostojić, vezista Miloš Jojić i napadač Aleksandar Mitrović. Skoro kompletan tim! Izuzev Aksentijevića, svi će deliti svlačionicu sa čovekom koga su neki od njih oslovljavaju General, apostrofirajući energiju vođe kakvu je imao Aleksandar Stanojević i izutetno prisan odnos sa fudbalerima, kojima se odnosio kao roditelj.
Vuk Rašović je fenomenalan trener. I najmanjem detalju posvećuje veliku pažnju. Veliki je profesionalac, dosta zna o fudbalu. I što se mene lično tiče, razume neke moje ispade, gluposti. Psiholog je. Mlad je i siguran sam da ima potencijal da bude jedan od najboljih na svetu. Uopšte se ne šalim“, govorio je zimus Aleksandar Mitrović, ne sluteći da će u finišu sezone ponovo dobiti priliku da sarađuje sa šefom koji ga je kao rezervistu kadetskog sastava uzeo pod svoje i za 12 meseci spremio za prvi tim, gde je ovaj eksplodirao.

Koliko mogu zajedno?

 

Piše: Aleksandar Joksić
(aleksandar.joksic@mozzartbet.com) 

 

(FOTO: MN Press, Star sport, Action images)


tagovi

fudbalFK PartizanSrbijaSuperligavuk rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara