""
""

Uprava Porta ima lek za krizu: Kvarežma i Anderson ponovo postaju Zmajevi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.13. | 17:24

Bivše zvezde kluba u januaru će obući plavo-beli dres

Posle tri utakmice bez pobede u redove portugalskog šampiona Porta ušla je blaga panika. Nastavak loše serije mogao bi da bude koban po Zmajeve, a uprava kluba je, prema najavama portugalskih medija, rešila da tome stane na put. Zbog toga će Paulo Fonseka dobiti dva novogodišnja poklona – Rikarda Kvarežmu i Andersona.

Posle odličnih partija koje je pružao u Portu u periodu od 2004. do 2008. godine, Kvarežma je nakon toga lutao po različitim delovima Evrope, a u međuvremenu je nosio dresove Intera, Čelsija i Bešiktaša. Međutim, ni u jednom klubu nije uspeo da pronađe staru formu, pa je svoju sreću potražio u Al Ahliju iz Dubaija. Tamo se zadržao svega nekoliko meseci, pa je sada slobodan igrač.

Izabrane vesti

Sada je rukovodstvo Porta spremno da pruži još jednu šansu “lošem momku“, kojeg su mnogi često kritikovali kako je previše sebičan i samoživ na terenu.

Iskusni 30-godišnjak će na raspolaganju novom treneru biti od januara, a potpisaće ugovor na dve i po sezone. Za to vreme zaradiće oko 3.000.000 evra, odnosno 1.200.000 po sezoni.

Takođe, iz centrale kluba su najavili povratak Andersona, koji je skupo koštao Fergija 2007. godine (30.000.000 evra), a do sada nije uspeo da opravda uloženi novac. Brazilski vezista je za Porto igrao u sezoni 2006/2007, a i pored toga što je dobar deo propustio zbog preloma noge uspeo je da očara celu Evropu, nakon čega je usledio odlazak u Junajted.

Klub je napustio sa 19 godina prepun potencijala i harizme, a vraća se kao 25-godišnjak koji pokušava da oživi svoju karijeru.

Još uvek nije poznato da li Porto kupiti ili pozajmiti Andresona, ali portugalski mediji spekulišu da će njegov povratak biti na trajnoj bazi. Za Crvene đavole je odigrao ukupno 174 utakmice u svim takmičenjima i postigao je devet pogodaka. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

AndersonEvropaPortoPortugalRikardo Kvarežma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara