Uzbekistan je bolji od dva “istana“, Šomurodov može da bude opasan špic - sa Japancima u osminu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.01.19. | 18:50

Turkmenistan se tu ništa nije pitao

Kina, Južna Koreja, Iran, Irak, Katar, Saudijska Arabija, a sada i Uzbekistan i Japan. Pobeda Usbekistanaca sa sigurnih 4:0 u duelu sa Turkmenistanom odvela je obe ekipe u osminu finala AFC Azijskog kupa i za poslednje kolo Grupe F ostavilo samo dileme ko će u nokaut fazu sa prvog mesta.

Pardon, odlučivaće se i o tome mogu li Turkmenistan ili Oman u osminu finalu kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane ekipe, ali sudeći po onome što smo videli u dosadašnjem toku takmičenja – nije im tamo ni mesto.

Izabrane vesti

Turkmenistanci zaista ne bi smeli da se bune na ovakvu konstataciju, pošto im je Uzbekistan predvođen Eldorom Šomurodovim strpao četiri komada za prvih 45 minuta. Napadač Rostova (23), koji je bio strelac i u pobedi nad Omanom u prvom kolu, još jednom je demonstrirao da ima osećaj za gol, iako u ruskom nimu nije prvi izbor u špicu. Sa svojih 190 centimetara i ovakvim osećajem za prostor i vreme – istina i sa ne baš idealnom tehnikom - možda bi mogao da pronađe i bolji inostrani angažman.

Azijski kup bi mogao da pomogne. Uzbekistanci ne planiraju da tek tako stanu, a nisu pokazali ništa manje od glavnih favorita za najviši plasman.

Grupa F

Nedelja

Oman – Japan 0:1 (0:1)
/Haraguči 26pen/

Turkmenistan - Uzbekistan 0:4 (0:4)
/Sidikov 17, Šomurodov 24, 42, Mašaripov 40/

(FOTO: Reuters)


tagovi

UzbekistanAzijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara