"Vahid Selimović"
"Vahid Selimović"

Vahid Selimović izabrao Srbiju, u FSS tvrde da bi mogao da bude “novi Vidić“

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.02.16. | 11:32

Momak rođen 1997. u Luksemburgu ima 190 centimetara i igra na poziciji štopera

Vahid SelimovićLijanko Vojnović iz Sao Paula, pa Milisav Popović, napadač Kelna sa austrijskim pasošem, a sada i Vahid Selimović, talentovani štoper francuskog Meca. Fudbalski savez Srbije pohvalio se javnosti novim uspehom u potrazi za mladim fudbalerima rasutim po svetu. Selektor omladinske reprezentacije Branislav Nikolić stavio je prst na Selimovićevo ime.
"Za njega pričaju da može da bude novi Nemanja Vidić. Reč je o Vahidu Selimoviću, momku rođenom 1997. u Luksemburgu, defanzivcu sjajnih fizičkih karakteristika, igraču francuskog Meca. Dobio je poziv i videćemo ga u jednoj od dve provere sa Bugarskom i Španijom", zadovoljan je Mrkela.

Selimović je rođen 3. aprila 1997. u Luksemburgu, a Mec je bio prvi klub koji je uočio njegov potencijal. Nikakvo iznenađenje s obzirom da je tamo ponikao i vezista BiH Miralem Pjanić. Direktor omladinske škole Denis Šafer očigledno ceni igrače sa Balkana o čemu svedoče i imena Bijelića i Muratovića u mlađim kategorijama. Ova dvojica poslednja takođe su došla iz Luksemburga.
"Selimović je veliki potencijal. Igra na poziciji štopera i ima neverovatne fizičke predispozicije. Visok je 190 centimetara, igra sa obe noge i pravi je profil igrača za Ligu 1", govorio je Šafer još decembra 2014. godine.

Izabrane vesti

Omladinsku reprezentaciju Srbije, inače, očekuje poslednji krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra u Nemačkoj. Rivali na putu do tamo biće Danska, Crna Gora i Francuska.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: fcmetz.com)


tagovi

Vahid SelimovićSrbijareprezentativni fudbalMitar MrkelaFSSbranislav nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara