""
""

Van Gal napred, ostali stoj

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.03.17. | 14:00

Sedam kandidata za selektora Holandije, a jedan izraziti favorit

Hoće li Holanđani i treći put ukazati poverenje Luju van Galu?

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak koji od prošlog maja, posle rastanka sa Mančester Junajtedom nema posao, glavni je favorit za upražnjenu selektorsku funkciju u domovini. Holanđani su i u ovim kvalifikacijama posrnuli, a ceh za bruku na gostovanju u Sofiji protiv Bugarske (0:2) platio je selektor Deni Blind koji je smenjen u nedelju.

Holanđani su u gadnom problemu, mogli bi posle Evropskog prvenstva u Francuskoj da ostanu i bez plasmana na Mundijal u Rusiji sledeće godine. Zato nemaju vremena za eksperimentisanje pa žele da ukažu poverenje Van Galu čoveku kojeg je nacija zdušno podržavala na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

Za legendarnog trenera Ajaksa, Barselone i Mančester Junajteda ruku su već podigli i pojedini reprezentativci poput Đinija Vajnalduma, ali Van Gal nije sam i ima konkurenciju u trci za funkciju selektora Holandije. Pored njega još šestorica trenera konkurišu za ovaj posao.

Jedan od takvih je i Rud Gulit, koji, ruku na srce, nije radio punih šest godina od rastanka sa Terekom iz Groznog, kao i Frank de Bur koji je bez posla od raskida saradnje sa Interom početkom ove sezone.

Uz njih trojicu kao potencijalni kandidati spominju se i Gus Hidink, Dik Advokat, Roberto Mančini i Ronald Kuman. Nema šta, Holanđane očekuje važna odluka, a eventualna greška skupo bi koštala nekada najomiljeniju fudbalsku školu na svetu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

selektor A reprezentacijereprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalLuj van Gal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara