VAR ubio Romin drugi život u Portu: Neka visi Di Frančesko! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.03.19. | 23:38

Zmajevi posle produžetaka slavili protiv italijanskog predstavnika – 3:1

Vučica je dobila pravo na drugi život u Portu, ali više od toga nije mogla posle nesmotrenosti Florencija, VAR penala Džunejta Čakira i pogotka Teljasa iz penala za prolaz šampiona Portugalije u četvrtfinale Lige šampiona – 3:1.

Kada se sve sabere I oduzme dalje ide ekipa koja je igrala fudbal. Pokušavala, gurala loptu napred, imala i magičnog Maregu. Romu je defanzivna taktika Eusebija Di Frančeska ubila u pojam, mada je italijanski stručnjak mogao vrlo lako da postane “big bos”. Posle brojnih šansi koji je Porto promašio, Edin Džeko je u produžetku promašio dva zicera… Potom je usledio detalj o kojem će se pričati. Igrao se 116. minut kada je Florenci u petercu povlačio za dres Fernanda. Ofanzivac Zmajeva verovatno ne bi stigao loptu, ali je Čakir konsultovao VAR I obradovao navijače Porta.

Izabrane vesti

Letimičan pogled na postavku Rome jasno je pokazivao da će Eusebio Di Frančesko, uzdrman porazom u gradskom derbiju,, totalnom defanzivom pokušati da sačuva prednost iz Rima I svoj status. Na krilima Marage Porto je igrao fudbal, Roma se branila, oslanjajući se na iskustvo.

Čupali su se igrači Rome u uvodnoj fazi meča. Prvo je Hesus Korona lepo šutirao, ali je Manolas morao da vadi kestenje iz vatre. Potom je Teljes šutirao u spoljni deo mreže. Visio je gol, sve do 27. Minuta. Morala je da Roma da kapitulira.

Ponovo je u centru pažnje bio Musa Marega. Tamnputi napadač je iskreirao sjajnu akciju. Prvo je bio jači od Kostasa Manolsa, praktično ga je oduvao, a potom kao na tacni poslužio Soareša Tikinja. Nije tu bilo nikakvih dilama.

Porto je u prvih pola sata igre imao sedam šuteva ka golu rivala, Roma samo jedan. Mnogi su Zmajevi bili brži I konkretniji, ali se Vučica iz kandži sunovrata izvukla na jedinu komponentu. Na iskustvo je Dijego Peroti naterao Edera Militaa da ga obori. Siguran sa kreča bio je Danijele De Rosi.

Roma je imala prolaz u džepu, ali je Porto I dalje stalno gurao loptu napred. Igrali su fudbal Zmajevi. Znali su da je Musa Marega sposoban da u zubima nosi odbranu Vučice. Na ruku gostina nije išla ni povreda kapitena i simbola kluba De Rosija.

Još kada je centaršutem Hesus Korona polomio odbranu Rome I omogućio Maregi da postigne šesti gol u prethodnih sedam mečeva u Ligi šampiona, činilo se da Roma neće izdržati. Nekako je Džeko bio odsečen, a Porto je davio rivala kao zmija žabu. Stalno je bio domaćin blizu gola, stalno je bilo vruće oko šesnesterca Vučice. Međutim, nada domaćina o konačnom trijumfu u regularnom delu počela je da umire na rukavicama Olsena. Golman Rome je odbranio volej udarac Braimiju. Bilo je još nekoliko sočlidnih prilika.

Imali su za ćim da žale igrači Porta zbog dešavanja u regularnom delu, ali je Edin Džeko u produžecima dva puta promašio prolaz. Svim silama je krenuo domaćin, mogao je da bude brutalno iskažnjavan. Sjajne šanse imao je napadač iz Bosne I Hercegovine. Posebnu drugu kada je prebacio Kasiljasa, ali je Felipe skinuo loptu sa gol.

Onda je usledila pomenuta situacija koja je ispisala ime pobednika.

PORTO - ROMA 3:1 (1:1)

/Soareš 27, Marega 53, Teljes 117 pen - De Rosi 37/

Stadion: Dragao;

Gledalaca: 49.000;

Sudija: Džunejt Čakir (Turska).

/1:2 u prvom meču/

PORTO (4-3-3): Kasiljas - Eder, Felipe, Pepe, Teljes - Danilo, Otavio, Erera - Korona (od 69. Braimi), Marega, Soareš (od 78. Fernando).

ROMA (5-3-2): Olsen - Karsdorp (od 55. Florenci), Manolas, Markano (od 77. Kristante), Žezus, Kolarov - N'Zonzi, De Rosi (od 45+4 Pelegrini), Zaniolo - Džeko.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

Utorak
Borusija Dortmund - Totenhem 0:1 (0:1)   /prvi meč 3:0/
/Kejn 48/

Real Madrid - Ajaks 1:4 (0:2)   /prvi meč 3:0/
/Asensio 70 - Zijeh 7, Neres 18, Tadić 62, Šene 72/

Sreda
Pari Sen Žermen - Mančester Junajted 1:3 (1:2)   /prvi meč 2:0/
/Bernat 11 - Lukaku 2, 30, Rašford 90+3. penal/

Porto - Roma 3:1 (2:1, 1:1)   /prvi meč 1:2/
/Soareš 27, Marega 53, Teljes 117. penal - De Rosi 37. penal/

Utorak, 12.3.
21.00: (1,70) Juventus (3,60) Atletiko Madrid (5,30)   /prvi meč 0:2/
21.00: (1,18) Mančester Siti (7,75) Šalke (13,0)   /prvi meč 3:2/

Sreda, 13.3.
21.00: (2,15) Bajern (3,45) Liverpul (3,35)   /prvi meč 0:0/
21.00: (1,28) Barselona (6,00) Lion (9,50)   /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Euzebio di FrančeskoEdin DžekoMusa Marega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara