""
""

Vaterpolo goleada u Bostonu, projektil Sibruka ugasio Bruinse! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.13. | 08:18

Čikago Blekhoksi su tako stigli do brejka i ukupnog rezultata 2:2 u finalnoj seriji

Posle vrlo defanzivne treće utakmice finalne serije plej-ofa, u kojoj je postignuto samo dva pogotka, Boston Bruinsi i Čikago Blekhoksi odigrali su jednu vrlo, vrlo, vrlo ofanzivnu partiju, u kojoj je razlog za sreću imao gost iz Čikaga. Rezultat na kraju meča bio je kao da se igrao vaterpolo, a pobedonosni pogodak postigao je Brent Sibruk za konačni rezultat 6:5!

Iako se igralo vrlo agresivno i ofanzivno, na kraju je ipak produžetak morao da odluči pobednika, po treći put u četiri meča. Bruinsi su imali veliku šansu da na svom terenu stignu do ukupnog rezultata 3:1, što bi im gotovo zagarantovalo trofej, međutim, Sibruk je ispalio raketu, koju ni Tuka Rask nije uspeo da zaustavi.

Izabrane vesti

Od samog starta utakmice trener Čikaga Džoel Kvenevil odlučio se da malo izmeša karte, a odluka da Jonatan Toevs i Patrik Kejn odigraju zajedno sa Brajanom Bikelom dala je odlične rezultate.

Toevs, koji je zajedno sa Kejnom bio najbolji strelac Čikaga u prvom delu sezone, uspeo je konačno da probije led i postigne pogodak za 2:1. Samo minut i po posle svog kolege i Kejn se upisao u listu strelaca za 3:1, ali je rezultat brzo smanjio Milan Lučić.

Međutim, već pomenuti trio nastavio je da vodi Čikago ka brejku i ukupnom rezultatu 2:2. Šta više, Toevs, Kejn i Bikel su bili u igri kada je postignut odlučujući gol. Kejn i Bikel su odradili gotovo ceo posao i asistirali Sibruku da postigne pogodak, dok je Toevs spremno čekao odbitak, koji bi rutinski sproveo u mrežu. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Boston BruinsČikago BlekhoksMilan LučićNHL plej-ofStenli kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara