""
""

Veče lepih golova u Holandiji: Herenven se istresao na Tventeu, Živković pogodio u 45. sekundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.15. | 22:00

Heroj večeri je Venecuelanac Kristijan Santos dvostruki strelac za NEC

Iako su igrali uglavnom timovi iz sredine tabele i donjeg doma, nekoliko sjajnih pogodaka videli smo večeras na tamošnjim terenima što je dokaz da se u Holandiji i dalje igra lep i efikasan fudbal.

Izabrane vesti

Sjajnu goleadu ove večeri priredili su i fudbaleri Herenvena koji su se na gostovanju u Enšedeu istresli na posrnulom Tventeu, koji su pregazili s ubedljivih 4:1. Nekadašnji šampion je poražen treći put uzastopno, pa se na tabeli nalazi na ivici ambisa sa dva boda više od Viljema koji je prvi u zoni ispadanja, a nije im uteha ni sjajan utešni gol koji je postigao Zijeh u 64. minutu.

Jednostavno Herenven je bio moćan, a da ne ostanu dužni domaćoj publici pobrinuo se Sem Larson koji je lepom bombetinom u 85. minutu upotpunio trijumf gostiju, drugi uzastopni u prvenstvu.  

Dva puta je Viljem vodio večeras, ali je na kraju poražen na svom terenu od Ekscelziora 2:3 u zanimljivom meču. Iako je već posle 45 sekundi Rišairo Živković, fudbaler srpskog porekla na pozajmici iz Ajaksa, doveo domaćine iz Tilburga u vođstvo, samo dva minuta kasnije Van Vert je poravnao rezultat.

Vujtens je vratio prednost Viljemu u 20. minutu, ali je devet minuta kasnije Džef Stans sa bele tačke ponovo izjednačio i vratio rezultat na početak. Sjajni gosti su u nastavku uspeli još jednom da zatresu mrežu domaćina, preko Van Migema u 57. i zabeleže značajan uspeh koji je istovremeno ostavio domaći tim u zoni ispadanja.

Važan trijumf zabeležio je i NEC koji je rutinski savladao davljenika, poslednjeplasirani De Grafšap (2:0) uz dva pogodka sjajnog napadača Kristijana Santosa. Sa dva gola Venecuelanac je stigao do brojke od devet golova u poslednjih sedam utakmica u Erediviziji i jasno je da je trenutno nezaustavljiv.

U poslednjem meču subotnjeg programa Cvole je pogotkom Nijlanda u nadoknadi vremena stigao do važnog boda u okršaju sa Heraklesom (1:1), čime je istovremeno sprečio ovaj klub da izbije na poziciju broj dva iza vodećeg Ajaksa.

EREDIVIZIJA – 12. KOLO

Petak:

Roda – Den Hag 1:1 (1:1)
/Van Hifte 11 – Havenar 41/

Subota:

Tvente – Herenven 1:4 (0:2)
/Zijeh 64 – Slagver 6, Otigba 40, Andersen 78. autogol, Larson 85/

NEC – De Grafšap 2:0 (1:0)
/Santos 32. penal, 81/

Viljem – Ekscelzior 2:3 (2:2)
/Živković 1, Vujtens 20 – VanVert 3, Stans 29. penal, Van Migem 57/

Cvole – Herakles 1:1 (0:1)
/Nijland 90+4 - Veghorst 17/

Nedelja: 

12.30: PSV – Utreht
14.30: Kambur – Groningen
14.30: Fajenord – Ajaks
16.45: Vitese – AZ

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Viljem IITventeRišairo ŽivkovićKristijan SantosHolandijaHerenven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara