Boban Marjanović
Boban Marjanović

Veći i jači: Simons i Haris zatrpali Netse, bitna uloga za Bobija, Filadelfija bez Embida do 2:1

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.19. | 09:15

Bruklin u zaostatku

Džoel Embid nije bio tu, ali ne mari: Ben Simons i Tobijas Haris su se isprsili, a Filadelfija je savladala Bruklin sa 131:115 i na gostovanju ostvarila pobedu za vođstvo od 2:1 u plej-of seriji.

Simons je ubacio 31 poen uz nenormalan šut iz igre 11/13, pride je imao i devet asistencija, pa je domaća publika brzo ućutkana iako je isprva svaki njegov kontakt sa loptom pratila zvižducima. Haris je dodao 29 poena uz čak 16 skokova čime je delom nadoknadio i Embidov učinak pod košem. Njegov najveći doprinos je ipak bio sa spoljnih pozicija: za tri poena je šutirao šest od šest. Džej Džej Redik je tu predstavljao značajnu podršku, ubacio je pet trojki i ukupno 26 poena.

Izabrane vesti

Previše za Bruklin, uprkos tome što su Danđelo Rasel i Karis Levert postigli po 26 poena za Netse. Bruklin nije uspeo da iskoristi odsustvo najveće zvezde Siksersa. Embid je izašao na zagrevanje, ali je nešto pre početka meča objavljeno da ol-star as Filadelfije zbog otoka u levom kolenu neće moći da igra. Odmenio ga je Greg Monro i odlično je obavio svoj zadatak – devet poena i 13 skokova.

Filadelfija je i bez Embida ostvarila čak 11 skokova više što i nije preveliko iznenađenje jer Džeret Alen jednostavno ne može da se nosi sa centrima Siksersa. Boban Marjanović je još jednom imao zapaženu rolu, posle 13 poena u prvoj i 16 u drugoj utakmici, sada je Bruklinu ubacio 14, sa penala je šutirao 8/8, a za 18 minuta na parketu imao je i osam skokova. Od toga četiri u napadu što više nije nikakvo iznenađenje, pošto je ofanzivni skok Filadelfija najveći Bruklinov problem u ovoj seriji. Čak i kad Embid nije tu.

Siksersi su prosto veći i jači. I kad Bruklin za tri poena šutira sega 20 odsto (8/39) tu nema nikakve dileme o ishodu meča.

NBA - PLEJ OF

Bruklin - Filadelfija 115:131 /1:2 u seriji/
/Heris 29 - Simons 31/

San Antonio - Denver 118:108 /2:1 u seriji/
/Vajt 36 - Jokić 22/

LA Klipers - Golden Stejt 105:132 /1:2 u seriji/
/Zubac 18 - Durant 38/

Foto: Reuters

(FOTO: Reuters)


tagovi

Filadelfija SeventisiksersBruklin NetsTobijas HerisBoban MarjanovićBen Simons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara