""
""

Vekovna sramota Barselone: Real na +39! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.11.16. | 22:40

Strašno težak poraz pretrpeo je katalonski gigant u novom sudaru svetova - 63:102

Rasturanje, razbijanje, totalno uništenje Barselone! Ovakva bruka nekadašnjeg šampiona Evrope se ne pamti! Ako je pobeda u derbiju odigranom pre bezmalo dve nedelje unela jedan promil nade da bi isti scenario mogao da se ponovi i u velikom derbiju osmog kola Evrolige - grdno su se prevarili svi oni privrženi katalonskom velikanu. Jer, Real ne samo da je servirao hladnu osvetu najljućem protivniku, već je to uradio sa sve kamatom i trijumfom od čak 39 poena razlike - 102:63!

Izabrane vesti

Ovako težak poraz Barselone na svom terenu i to od Kraljevskog kluba ne pamti se u ovom veku! Zapravo, nikad, ako je verovati španskim izvorima. A taman kada su u Kataloniji zaboravili onu sramotu od pre tačno dve i po godine, kada je Real usred milanskog Mediolanum Foruma uništio Barsu rezultatom 100:62, u okviru Fajnal fora Evrolige, sada je tim Pabla Lasa odalamio velikog rivala na još teži način. I to usred dvorane Blaugrana. 

I nisu košarkaši Reala toliko izgledali kao Čudovišta iz kultnog filma „Svemirski basket“ (dobro, jesu), koliko su im igrači Barselone svojim katastrofalnim izdanjem ulepšali veče i ponudili im ubedljivu pobedu na poklon. Doduše, sve ono što su Lasovi puleni zamislili na terenu, to im se ostvarilo. Uz neverovatne šuterske brojke (18/35 za dva, 12/25 za tri), utakmica je u najvećem delu ličila na teror. Na mučenje četvrtaka u sudaru sa znatno snažnijim osmacima. Na iživljavanje u pravom smislu te reči. 

A šta god da je Jorgos Barcokas pokušao da servira, nije uspevalo! Koliko su zapravo domaći igrači bili inferiorni najbolje pokazuje statistika - pored 17 izgubljenih lopti, Real je Barselonu nadigrao u svim poljima - broju skokova, asistencija, ukradenih lopti i svim ostalim statističkim brojkama. Barsinih 21/55 iz igre samo u dokaz loše šuterske večeri, a vrh ledenog brega su i slobodna bacanja - 16/25. 

Dakle, apsolutno ništa nije polazilo za rukom Barseloninim skupo plaćenim košarkašima. A Real je onaj poraz u Endesa ligi obrisao gumicom, kao da nije ni postojao.

Naravno, za sve je bio najzaslužniji Serhio Ljulj, koji je na kraju imao 20 poena, čak 17 u prvih 15 minuta utakmice, ali i sedam asistencija. Pored neverovatnog španskog plejmejkera blistao je i Entoni Rendolf sa 18 poena  i 11 uhvaćenih lopti, ali i tri brutalne blokade, zbog kojih je najviše patio nemoćni Džoi Dorsi. Upravo je on sa 10 poena bio jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u domaćim redovima, uz najefikasnijeg Tajrisa Rajsa - 23 poena, pet završnih dodavanja, tri skoka.

Ipak, na kraju treba podsetiti da Barseloni nedostaju Džastin Doelman, Pau Ribas, Viktor Klaver i Huan Karlos Navaro.

EVROLIGA, osmo kolo:

Četvrtak:

Uniks - Makabi 73:74
/Lengford 22 - Smit 16/

Fenerbahče - Efes 88:80
/Veseli 20 - Grejndžer 19/

Crvena zvezda - Armani 83:70
/Simonović 23 - Đentile 14/

Baskonija - Bamberg 81:74
/Bobua, Vojtman 20 - Miler 16/

Petak:

CSKA - Žalgiris 95:86
/Teodosić 25 - Jankunas 30/

Galatasaraj - Darušafaka 85:81
/Plas 22 - Klejburn 20/

Panatinaikos - Olimpijakos 77:79
/Kalates 16 - Spanulis 22/

Barselona - Real Madrid 63:102
/Rajs 23 - Ljulj 20/

TABELA:

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tajris RajsSerhio LjuljReal MadridEvroligaEntoni RendolfDžejsi Kerol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara