Veliki derbi u BiH: Favorita nema, ali...

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.11.18. | 11:33

Nešto veće šanse daju se Sarajevu zbog turbulentnog perioda koji je iza Željezničara

Večiti su u nokdaunu. Sudar na Koševu dočekuju posle prošlonedeljnih neuspeha, ali u različitim atmosferama. 

Sarajevo je porazom od GOŠK-a u Gabeli (1:0) prekinuo niz od sedam vezanih trijumfa u bosanskom šampionatu, dok je Željezničar u minulih šest prvenstvenih utakmica upisao po dva poraza, remija i pobede. Ipak, derbi na Koševu mogao bi da označi i veliku prekretnicu za Željo u slučaju pobede, koja bi sigurno maksimalno napumpala samopouzdanje fudbalera Plavih sa Grbavice.

Izabrane vesti

Željezničar gradski derbi derbi dočekuje nakon turbulentnih dešavanja u kojem je došlo do promene u stručnom štabu, ali i suspenzija za pojedince igrače. Što zbog suspenzija, što zbog povreda, trener Miomir Odović neće moći da računa na Blagojevića, Bogičevića, Kjosevskog, Ramovića i Zajmovića, pa će biti zanimljivo videti kakav će sastav izvesti na teren.
"Definitivno mislim da je lošija situacija bila pred utakmicu sa Zvijezdom, bilo je puno turbulencija, dogodilo se to što se dogodilo pa smo doneli neke odluke za koje mislim da će dugoročno biti dobre i istovremeno ne želim da se vraćam na te stvari, posebno jer igramo važnu utakmicu. Željezničar ima roster od 20-22 igrača koji mogu da odgovore ovom zadatku. Mislim da su igrači shvatili kako pored velike borbenosti možemo da pariramo Sarajevu. Igrali smo odlično protiv dobrih protivnika i to nam daje pravo da se nadamo dobrom derbiju", istakao je Odović.

Ono što strategu Željezničara daje razlog za optimizam jeste da je kapiten i najbolji strelac ekipe Sulejman Krpić spreman za okršaj sa Sarajevom, kojem će upravo od drugog strelca lige pretiti najveća opasnost.Sa

Kada je reč o ofanzivnim karakteristikama Sarajeva, ove sezone blista nekoliko fudbalera. Počev od Tatara koji je postigao sedam golova, preko Ahmetovića i Velkoskog sa šest do Rahmatovića sa pet pogodaka.

Kao i uvek kada je derbi u pitanju, teško je odrediti ulogu favorita, ali se danas, prema pisanju portala sportsport.ba, nešto više šansi, kako zbog domaćeg terena, tako i zbog bolje forme, daje Sarajevu, koje u derbi ulazi kao lider sa 33 boda, dok je Željezničar trećeplasiran sa 28.

BIH 1 - 16. KOLO

Subota
13.30: (2,40) Čelik (2,90) Radnik  (3,15)
13.30: (2,30) Krupa (2,95) Sloboda Tuzla (3,25)
13.30: (1,80) Tuzla Siti (3,30) GOŠK (4,50)
13.30: (7,75) Zvijezda (4,20) Zrinjski (1,40)
17.00: (2,35) Sarajevo (3,00) Željezničar (3,10)

Nedelja
16.30: (1,45) Široki Brijeg (4,10) Mladost Doboj (6,75)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara