"Filip Kostić"
"Filip Kostić"

Veliko pojačanje za mladu reprezentaciju: Filip Kostić ide na Evropsko prvenstvo!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.15. | 09:23

„Zajedno sa njim, tri dana pre početka šampionata u Češkoj, pridružiće nam se Filip Đuričić“, kaže selektor Mladen Dodić

Filip KostićObrt. I to kakav. Vredan pažnje i povišenih ambicija mlade reprezentacije Srbije u osvit početka Prvenstva Evrope. Filip Kostić je dobio dozvolu Štutgarta da igra na turniru u Češkoj, uprkos prvobitnom stavu nemačkog kluba da krilnom napadaču stopira učešće na smotri najboljih selekcija do 21 godine Starog kontinenta.

Kako piše Sportski žurnal, čelnici Štutgarta okrenuli su ploču posle diplomatske aktivnosti generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Zorana Lakovića i potpredsednika zaduženog za sve reprezentativne selekcije Sava Miloševića. Dogovor sa Švabama podrazumeva da Filip bude na raspolaganju selektoru A reprezentacije Radovanu Ćurčiću i za kvalifikacioni susret sa Danskom 13. juna, a da narednog dana iz Kopenhagena stigne u Prag, gde će biti smešteni Orlići tokom turnira koji se održava od 17. do 30. juna.
Kostić ima veliki motiv da igra na EP. Zahvalan sam čelnicima FSS što su učinili sve da nam se priključi u prvobitno planiranom terminu. Dao je veliki doprinos plasmanu među osam najboljih i mnogo će nam značiti na završnom turniru. Zajedno sa njim, tri dana pre početka šampionata u Češkoj, pridružiće nam se Filip Đuričić, on nije ostavio mogućnost klubu da utiče na njegovu odluku jer je izričit i motivisan da igra za mladu reprezentaciju“, zadovoljno komentariše selektor mlade reprezentacije Mladen Dodić za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Inače, Orlići se trenutno nalaze u etno selu Stanišić u blizini Bijeljine gde se pripremaju za Prvenstvo Evrope na kome će im protivnici u Grupi A biti domaćin Češka, Danska i Nemačka.

(FOTO: Star sport)


tagovi

StutgartSrbijareprezentativni fudbalmlada reprezentacija SrbijeMlada reprezentacijameđunarodni fudbalFilip KostićEvropsko prvenstvo za mlade - U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara