Virus pogodio pola reprezentacije Slovenije

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.01.19. | 13:31

Francuska bi večeras trebalo da ima lagan posao u pripremnom meču

Svetsko prvenstvo u Rukometu samo što nije, a sve selekcije čine sve da se što bolje spreme. Među njima je i Francuska, koja brani zlato sa poslednje globalne smotre održane 2017. baš u zemlji Trikolora. U sklopu poslednjih provera četa Didijea Dinara i Gijoma Žilea rešila je odmeri snage sa Slovenijom, u Roanu. Dva puta. U subotu su Galski petlovi lako izašli na kraj sa rivalom (34:25), a večeras je na programu drugi susret (19.00).

Slovenačka reprezentacija neće biti učesnik Svetskog prvenstva koje se od 10. do 27. januara održava u Danskoj i Nemačkoj, iako je na poslednjem šampionatu osvojila bronzu. Ekipa koju sa klupe predvodi srpski trener Veselin Vujović nije uspela da u baražu prošlog juna bude bolja od Mađarske, pa je posle ukupnog rezultata 50:51 ostala kratkih rukava. Međutim, Slovenci su proteklih dana vrlo aktivni uprkos tome što ne učestvuju na svetskoj smotri, ali i veoma malerozni.
"Mogao bih da potražim opravdanje u virusu koji je pogodio polovinu tima, ali i dalje mislim da možemo da igramo bolje nego što smo pokazali na prvom meču u Roanu. Sigurno ćemo pokušati da odigramo drugu na višem nivou jer nacionalni tim zaslužuje bolji rezultat i moramo da se pokažemo  u boljem svetlu", rekao je selektor Slovenije Veselin Vujović.

Izabrane vesti

Na drugoj strani pivot Trikolora Luka Karabatić smatra da Francuska može još bolje.
"Bili smo dobri. Iza nas je kvalitetna utakmica, ali moramo još mnogo da radimo kako bismo ostvarili svoje ciljeve", rekao je Karabatić.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 19:00 7865 MPRIJ France - Slovenia h 1 (-6.5) 1,90
Ukupna kvota1,90

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Ponedeljak
19.00: (1,12) Francuska (13,0) Slovenija (7,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenjeVeselin Vujović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara