"Nemanja Bjelica"
"Nemanja Bjelica"

Vizija i savršen pas Nemanje Bjelice oduševili Mineapolis: Kad si sam, znaš da ti dolazi lopta!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.15. | 16:40

“Veoma je vešt. Ume da šutne, ima neverovatan pas...“, komentarišu saigrači

Nemanja BjelicaU crnim dresovima Tajus Džons, Zek Lavajn, Enrdrju Vigins, Kevin Garnet i Karl-Entoni Tauns. Među rezervama i Nemanja Bjelica. Protivnik u belim dresovima sa istim grbom: Andre Miler, Kevin Martin, Šabaz Muhamed, Adrijen Pejn i Gorguj Deng. Minesota je navijačima predstavila tim za novu sezonu otvorenim treningom na kojem su navijači mogli da steknu neki snovni utisak o mogućnostima tima pred novu sezonu.

Nikola Peković na tribinama, i dalje povređen, na parketu nije bilo ni Rikija Rubija. Tauns i Damjan Rudež su sa po 13 poena bili najefikasniji kod "crnih", koji su slavili sa ubedljivih 68:54. Dijeng je istim brojem koševa parirao u poraženom timu. Ali prvi utisak je bio upravo Bjelica, koji je Amerikance oduševio perfektnim pasom, smislom za igru i vizijom koju ima na terenu.
"Ako si u ćošku, a on na krilu jednostavno znaš da ti dolazi lopta. Njena kretnja je sa Belim i Damjanom zaista dobra", hvalio je novog saigrača Lavajn, koji je sa 11 poena, pet skokova i četiri asistencije izrastao u još jednu od tema dana.

Izabrane vesti

Ali Bjelica je zaslužio najveći prostor u izveštajima "preko bare", pa i u onom sa zvaničnog sajta kluba.
"Trener mi je rekao da smo dobili baš zato što se lopta kretala. Svi su bili otvoreni, svi su šutirali iz izgrađenih akcija. To je bila naša prednost", skromno je komentarisao reprezentativac Srbije.

Američki mediji u prvi plan ističu njegovu nesebičnost zbog koje pišu i o sličnostima Bjelice i Rubija. Kažu, u pozitivnom smislu, da je uvek igrao najjednostavniju košarku, da je uvek znao šta će sa loptom. Lokalci su mogli da uvide ono što mi u Srbiji već dugo znamo - organizacija igre je Nemanjina specijalnost. Ta raznovrsnost ga i čini tako opasnim igračem. I u Minesoti je već pokazao da može da preuzme ulogu plejmejkera.
"To mi se mnogo dopada. Veoma je vešt, ume da šutne, ima neverovatan pas", u superlativu pričaVigins.

Ako se po jutru dan poznaje Bjelici neće biti potrebno mnogo vremena da kupi ljubav publike u Target centru.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zek LavajnNemanja BjelicaNBA ligaMinesota TimbervulvsEndrju Vigins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara