"Škuletić, Vulićević i Trajković"
"Škuletić, Vulićević i Trajković"

Vojvodina: Lanetu Jovanoviću ponuđeno mesto generalnog direktora, triling smo morali da prodamo Partizanu

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.01.14. | 16:53

"Ni u jednom zvaničnom klupskom dokumentu ne postoji stavka niti odluka da igrači Vojvodine ne mogu prelaziti u Crvenu zvezdu ili Partizan. To jeste bilo neko nepisano pravilo koje je uveo pokojni predsednik Butorović, ali tržište je nemilosrdno", kaže Pavlović

Škuletić, Vulićević i TrajkovićU Vojvodini više nisu mogli da trpe kritike sa svih strana, pa su odlučili da izađu u javnost i otkriju u kakvoj se teškoj situaciji nalazi klub koji proslavlja vredan jubilej - 100 godina od osnivanja. Predsednik Lala Milenko Jokić najviše se dotakao finansija.
„Situacija jeste teška, ali tvrdnje da smo pred kolapsom dolaze od nedobronamernih ljudi koji izgleda žele da klub propadne. Moji saradnici i ja to sigurno nećemo dozvoliti, a onima koji seju laži i poluistine poručujem da dođu u klub i ulože svoj novac kao što to mi činimo“, rekao je Jokić, a stoji na zvaničnom sajtu Vojvodine.

Generalni sekretar kluba Radisav Rabrenović bio je konkretniji i direktniji. On je za eskalaciju nezadovoljstva dela navijača stanjem u klubu direktno prozvao bivšeg podpredsednika Vojvodine Dušana Vlaovića, nekadašnjeg člana UO i kandidata za mesto čelnog čoveka Zorana Šćepanovića i biznismena Minju Bolesnikova.
“Pozivamo gradske čelnike koji su preko svog predstavnika izjavili da neće dozvoliti da Vojvodina propadne konačno pređu sa reči na dela. Neka nas bar udostoje odgovora da li će pomoći Vojvodini oko organizacije proslave jubileja. Međutim, izgleda da je ovako: Ako njihov čovek ne bude generalni direktor kluba, nema para za proslavu. Za vašu informaciju i za informaciju sportskoj javnosti sada vam kažem: Ponudili smo Milanu Jovanoviću Lanetu mesto generalnog direktora Vojvodine i da uz to odigra još izvesno vreme za Vošu“, otkrio je, između ostalog, Rabrenović dodajući da su još u oktobru znali da trener Marko Nikolić pregovara sa Partizanom.

Najodgovorniji za sportska pitanja u Vojvodini, Zoran Pavlović, kaže da je osnovni i najveći problem Vojvodine nastao letos jer klub nije realizovao ni jedan transfer igrača.
“Po ko zna koji put moram ponoviti da se Vojvodina finansira jedino od prodaje igrača. Budžet kluba na godišnjem nivou bio je 2,5 miliona evra. To je jako mnogo i morali smo da rasteretimo klupsku kasu jer su fudbaleri dovedeni letos Vojvodinu koštali (kroz njihova primanja) više od milion evra. Ja bih bio najsrećniji kada bi mogli dovoditi igrače koji moraju da se plate jer oni sigurno i vrede. Ovako, moramo se osloniti na momke ponikle u omladinskoj školi i igrače koji dolaze kao slobodni. To je neminovnost".

Potom se dotakao odlaska trojice najboljih igrača u Partizan – Vulićevića, Škuletića i Trajkovića.
“Što se tiče prelaska naših igrača u Partizan da razjasnimo neke stvari. Ni u jednom zvaničnom klupskom dokumentu ne postoji stavka niti odluka da igrači Vojvodine ne mogu prelaziti u Crvenu zvezdu ili Partizan. To jeste bilo neko nepisano pravilo koje je uveo pokojni predsednik Butorović, ali tržište je nemilosrdno. Zar je trebalo da bi neko bio zadovoljan da zadržavamo na silu Trajkovića i Škuletića i teramo ih da šest meseci trče krugove oko terena, a u junu odu bez obeštećenja i još im na kraju moramo isplatiti sva primanja? Izvinite, ja za to mandat nemam. Da je ovo moj privatni klub možda bih to iz inata ili principa uradio, ovako ne. Od Partizana smo dobili 450.000 evra i dobićemo još 50.000 ukoliko se plasiraju u Ligu šampiona ili Ligu UEFA. Za Škuletića smo imali bolje ponude nego što je Partizanova ali igrač jednostavno nije želeo da ide u drugi klub osim u Partizan, a za Trajkovića nismo imali ni jednu inostranu ponudu”, pojasnio je Pavlović.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

Petar ŠkuletićMiroslav VulićevićMilan JovanovićZoran PavlovićFK VojvodinaSuperligaRadisav Rabrenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara