"Strelac prvog gola za Vojvodinu Stojan Vranješ"
"Strelac prvog gola za Vojvodinu Stojan Vranješ"

Vojvodina preti Zvezdi: preko Donjeg Srema do deobe drugog mesta

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.13. | 16:15

Novosađani golovima Stojana Vranješa i dvostrukog strelca Aleksandra Kataija stigli do uverljivih 3:0

 

Strelac prvog gola za Vojvodinu Stojan VranješLale se ne šale! Vojvodina je u zaostalom meču 19. kola Superlige opravdala ulogu favorita protiv Donjeg Srema i pobedom od 3:0 (2:0) bodovno se izravnala sa Crvenom zvezdom na deobi drugog mesta na tabeli Superlige.

Izabrane vesti

Silna želja Novosađane da se posle dugo vreme umešaju među večite beogradske rivale Partizan i Zvezdu jasno se videla od samog starta meča, pa čvrsta odbrana Donjeg Srema nije dugo odolevala.

Načeo ju je novajlija Stojan Vranješ evrogolom sa skoro 30 metara čime je u 15. minutu prekinuto početno ispitivanje snaga na sredini terena.

Rani gol Voše, međutim, nije razbudio goste iz Pećinaca, pa je do kraja prvog poluvremena prednost domaćeg duplirana. Aleksandar Katai je u 45. minuta varkom izbacio čuvare iz igre i rezantnim udarcem još jednom primorao Ljubu Kovačevića na kapitulaciju.

Ubedljiva prednost omogućila je Lalama da u nastavku odigraju rasterećenije, treneru Nebojši Vignjeviću da šansu ukaže i nekim mladim igračima, ali su domaći i tako overili pobedu kada je u 87. minutu Katai na pas jednog od junoša Nebojše Kosovića loptu sproveo u mrežu za konačnih 3:0.

Treća pobeda Novosađana u četiri prolećna kola i ozbiljna pretnja uzdrmanoj Zvezdi, koja je sada na samo gol ispred Vojvodine.
"Pribojavali smo se utakmice zato što su se mnogi igrači istrošili. Znali smo da Srem igra dobro i nismo ih potcenjivali, iako su igrali neki fudbaleri sa manjom minutažom, ali samo zbog toga što su nam zbog ritma subota-sreda koji nam predstoji potrebni svi prvotimci. Znali smo da moramo da postignemo što pre gol i to smo na vreme učinili, pa smo se u svlačionici dogovorili da spustimo ritam. Smiljanić", rekao je posle meča trener Vojvodine Nebojša Vignjević, dok je kolega iz Donjeg Srema Bogić Bogićević kratko čestitao pobedu boljem timu.
"Dobro smo otvorili utakmicu, ali nas je gol Vranješa vratio korak unazad da bismo posle drugog primljenog pogotka potpuno pali. Vojvodina je jako lepo privela meč kraju i čestitam joj na zasluženoj pobedi".

VOJVODINA – DONJI SREM 3:0 (2:0)
/Vranješ 15, Katai 45, 87/

Stadion: Karađorđe;
Sudija: Novak Simović;

Vojvodina: Supić, Vulićević (od 89’ Gaćinović), Đurić, Trajković, Nastić, Poletanović, Ađuru, Vranješ (od 79’ Kosović), Katai, Šušnjar (od 56’ Smiljanić), Oumaru;

Donji Srem: Kovačević, Terzić, Prljević, Josimov, Lakićević (od 46’ Vukobrat), Lukić (od 70’ Urošević), Krunić, Zec, Janković, Košutić, Škorić (od 56’ Damnjanović).

SUPERLIGA - 19. kolo:

Vojvodina - Donji Srem 3:0 (2:0)
/Vranješ 15, Katai 45, 87/

Nedelja:
Radnički Niš - Crvena zvezda 2:1 (1:0)
/Ljubinković 44, Škuletić 67 – Kasalica 78/

Javor – BSK 1:2 (1:0)
/Mišić 29 – Novaković 51, Božičić 74/

Radnički 1923 – Hajduk 3:2 (2:1)
/Crnoglavac 22ag, Beljić 29, Fejsa 90+4 – Veselinović 24, Tošić 62/

Novi Pazar - Smederevo 2:1 (1:1)
/Mutavdžić 5pen, Bulatović 80 – Sikimić 19pen/

Partizan - OFK Beograd 2:0 (0:0)
/Mitrović 49, Luka 60/

Subota, 23. marta:
14.30: Sloboda - Jagodina

Sreda, 10. april:
14.30: Rad - Spartak


tagovi

Aleksandar Kataidonji sremSrbijaStojan VranješSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara