""
""

Volfzburgu 80.000.000 evra od Amerikanaca, ali Folksvagenova prevara ceo klub drži u strahu

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.10.15. | 14:37

Dan pošto je potpisao multimilionski ugovor sa američkom kompanijom, nemački klub odustao od investicije vredne 40.000.000 evra

I dobre i loše vesti za navijače Volfzburga. Klub koji je u poslednje dve godine pokazao najozbiljniju ambiciju u Nemačkoj da prekine strahovladu Bajerna, sada je u nebranom grožđu zbog globalne afere u režiji Folksvagena u čijem vlasništvu se nalazi.

Izabrane vesti

Nemački automobilski gigant je izazvao planetarni zemljotres aferom i priznanjem da je godinama varao kupce zbog čega bi uskoro mogao da plaća odštetu u milijardama evra. To bi sigurno značilo krizu u kompaniji, a samim tim i u njenom fudbalskom mezimčetu. Taman kada su u prethodne dve, tri godine počela velika ulaganja u fudbalski klub, Folksvagen bi sada mogao da povuče ručnu i stopira investicije.

Dobra vest je da je Volfzburg potpisao desetogodišnji sponzorski ugovor sa američkim Najkijem vredan 80.000.000 evra i ta finansijska injekcija će mu sigurno mnogo značiti. Ali Folksvagen i dalje ostaje glavni izvor prihoda. Dok se ne raščisti situacija oko afere, sva kapitalna ulaganja su stopirana.

Tako je i sportski direktor Klaus Alofs priznao da je klub stopirao izgradnju trening centra za mlađe kategorije, što je bio gotov projekat vredan 40.000.000 evropskih novčanica.
“Nisamo odustali od toga, ali svima je jasno da ovo nije baš najbolji trenutak za investiranje”, rekao je Alofs.

Podsetimo, Folksvagen je otkriven da je godinama varao kupce i da je prodao preko 11.000.000 vozila široma Amerike i Evrope u kojima su bili ugrađeni softveri za prikrivanje emisije nedozvoljenih gasova. 

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgNemackaNajkiKlaus AlofsFolksvagenEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara