"Enver Alivodić u akciji"
"Enver Alivodić u akciji"

Voša dobro pazarila? Jovanić, Živković i Stojanović je spasili poraza u Pećincima

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.02.14. | 16:56

Voždovac golom Obradovića slomio otpor OFK Beograda

Enver Alivodić u akcijiSrpskoligaški talenat za spas Vojvodine. Jovan Stojanović, jesenas najbolji strelac Radničkog iz Obrenovca, u susretu sa Donjim Sremom pokazao je da se Voša nije prevarila kada je kupovala u trećem rangu takmičenja postigavši gol za 1:1 (0:1) u sportskom centru Suvača u Pećincima.

Stojanović (21) je, naime, u 71. minutu, samo tri minuta pošto je zakoračio na teren i debitovao u Superlige, iskoristio dobar centaršut još jednog novajlije u Novom Sadu Marka Živkovića (do skora desni bek Partizana) i Voši doneo bod u 16. kolu Superlige.

Izabrane vesti

Bod kojim bi u Vojvodini morali da budu zadovoljni, jer je Donji Srem, uprkos inicijativi i boljim šansama gostiju, vodio većim delom utakmice. Mogao je i ubedljivije pošto je posle jedanaesterca Ognjana Damnjanovića u 14. minutu (Sergej Milinković Savić oborio Radeta Krunića) šansu da sa kreča duplira prednost imao i Miloš Mijić.

Igor Đurić je prethodno na nedozvoljen način zaustavio Damnjanovića, ali je Milan Jovanić, zimska pridošlica među stativama Voše, pročitao nameru Mijića i iz tog duela  izašao kao pobednik.
"Dogovor je bio da Damnjanović šutira, osim u slučaju da penal bude načinjen nad njim. I to se i desilo. Šteta, ali posle tog trenutka smo ispustili kontrolu nad igrom i na kraju mislim da je rezultat i najrealniji odraz stanja na terenu", pojasnio je posle meča Spasoje Jelačić, koji se zvanično vodi kao prvi trener Donjeg Srema jer Vlado Čapljić nema profi licencu.

Voša, dakle, sada na koti 25, rame uz rame sa Novim Pazarom koji je odoleo u susretu sa Partizanom, ali daleko iza vodećeg dvojca iz Beograda.
"Još jednom se pokazalo da su te prve utakmice najteže. Nismo uspeli da odgovorimo na agresivan početak domaćina, ali moram da čestitam ekipi na tome što se vratila posle dva penala protiv nas. Ipak, realan rezultat, jer smo mnogo grešili u pasu što je i razumljivo s obzirom na to da imamo mnogo novih igrača. Biće to bolje", komentarisao je Sosa Babić, trener Vojvodine.

Slavlje ZmajevaMožda još bolji posao u prelaznom roku, barem na papiru, odradio je i Voždovac, koji je posle rekonstrukcije ekipe nagovestio da je zreo za opstanak u eliti savladavši OFK Beograd sa minimalnih 1:0 (1:0).

Utakmica je odlučena već u osmom minutu kada je Nemanja Obradović posle pasa Radeta Veljovića u trku izbacio odbranu OFK Beograda i prizemnim udarcem poslao loptu iza leđa Zlatka Zečevića.

Zmajevi sada sa 19 bodova zauzimaju mesto u zlatnoj sredini tabele.
"Čestitam igračima na važnoj pobedi. Ovo je bila teška utakmica. Dobro smo ušli u meč, ali treba biti objektivan i reći da je OFK imao bolji posed i bolji protok lopte. U našoj igri ima nedostataka, ali smo bili borbeni i agresivno i videlo se da želimo pobedu. Ovo je mali, ali važan korak za opstanak u ligi", ocenio je Zoran Milanković, strateg Voždovca.

Kolega sa klupe Romantičara Milan Milanović naveo je da je OFK izgubio u prvih 15 minuta.
"Posle smo kontrolisali meč, ali su nas mučila njihova krila, prvenstveno Adam Marušić, koji nam je tri puta pobegao. Posle smo dominirali, imali dobar ritam, ali smo preko Aleksandra Čavrića uspeli da stvorimo samo jednu priliku. Nemam, ipak, šta da zamerim svojim igračima. Igrali smo protiv jake ekipe".Radost posle gola Čuke

Radost i na Banovom brdom pošto je Čukarički posle tri utakmice posao prekinuo mini crnu seriju pobedivši Rad sa 1:0 (2:0).

Interesantno, na vrlo sličan način kao i jesenas. Naime, vođstvo domaćima doneo je Ivan Todorović, strelac i u avgustovskom minimalcu, čijem je pogotku prethodio pas Igora Matića, koji je Slavoljub Srnić spustio na nogu saigraču u dobroj poziciji. Maltene preslikana akcija iz prvog susreta dva današnja rivala.

Rad je u drugom delu igre imao nekoliko solidnih prilika da se vrati u meč, ali su Aleksandar Simić i rezervista Vladimir Radivojević bili za malo neprecizni, da bi kazna stigla duboko u sudijskoj nadoknadi kada je Nenad Mirosavljević postigao prvenac u dresu Čuke, a svoj sedmi gol u sezoni.
"Znali smo da će biti teška i tvrda utakmica, da Rad ne sme da kalkuliše, da je to tim koji će biti sve bolji i bolji jer ima kvalitetne i iskusne igrače. Iskreno, da sam mogai da biram sa kim ćemo otvoriti sezonu to svakako ne bi bio Rad. Prvo poluvreme nije bilo velikog kvaliteta, ali smo čekali šansu za taj jedan gol i to smo i uradili. Na kraju smo možda mogli i ranije da utakmicu prelomimo", preneo je utiske trener Čuke Vladan Milojević, koji kraj meča zbog isključenja nije dočekao na terenu.

Zašto?
"Neka to bude mala tajna između mene i sudija. Možda sam odreagovao kako nije trebalo, ali fudbal je za mene igra adrenalina. Izvinjavam se sudijama i nadam se da se ovakve situacije više neće ponoviti".

Građevinari su tako ostali zakucani na dnu tabele sa svega 11 bodova. Poslednju pobedu ostvarili su još 2. novembra u Kruševcu.
"Pobeda, pa čak i nerešen rezultat bi nam značili ne samo bodovno, već bi podigli samoouzdanje i atmosferu oko ekipe. Ostalo je 14 utakmica i računam da nam treba šest do sedam pobeda da ostvarimo cilj, a to je naravno opstanak. Ali, primili smo identičan gol kao u prvom delu sezone, iako smo se pripremali za takve situacije. U poslednjih 20 minuta smo se kockali, ali nam se nije isplatilo", dodao je Aleksandar Janković, kormilar Rada.

SUPERLIGA – 16. kolo:

Novi Pazar – Partizan 0:0

Voždovac – OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Obradović 8/

Donji Srem  - Vojvodina 1:1 (1:0)
/Damnjanović 14pen – Stojanović 71/

Čukarički – Rad 2:0 (1:0)
/31’ Todorović, Mirosavljević 90+4/

16.00: Napredak – Jagodina
18.00: Crvena zvezda – Javor

Odloženo:
Spartak - Sloboda

Nedelja:
13.00: Radnički 1923 – Radnički Niš

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacFK VojvodinaSuperligaSrbijaOgnjan DamnjanovićOFK BeogradNemanja Obradovićdonji sremMiloš ŽivkovićJovan StojanovićMilan Jovanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara