Vujović dobio veliko pojačanje pred Metalurg

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.10.18. | 13:13

Doskorašnji reprezentativac Srbije Dobrivoje Marković novi čan Železničara

Posle petnaestodnevne takmičarske pauze, a posle premijerne pobede u SEHA Gasprom ligi, pred rukometašima Železničara je gostovanje Metalurgu u Skoplju. Specifična utakmica, u kojoj Nišlije nikako ne mogu biti favoriti, jer gostuju redovnom učesniku Lige šampiona, dvostrukom četvrtfinalisti elitnog takmičenja od pre par sezona.

Međutim, imaju čemu da nadaju protiv tima koji je trenutno lošije plasiran na tabeli regionalnog takmičenja i jedini je bez bodova u takozvanoj slabijoj polovini grupne faze Lige šampiona.
"Ta pauza o kojoj govorite je samo za loše ekipe. Ove dobre igraju Evropu, a mi smo, svojom krivicom, ispali od predstavnika Luksemburga. Mi smo to vreme, ipak, iskoristili da podignemo nivo forme, lične i kolektivne, da napravimo napredak u radu i da u svakoj utakmici budemo što bolji. Očekuje nas ozbiljna utakmica sa učesnikom Lige šampiona. Metalurg je mlada ekipa, sa puno kreativnih igrača i sigurno nezgodan protivnik, pogotovo kod kuće. Oni, bez obzira na loše rezultate, igraju dopadljiv rukomet u Ligi šampiona, a kako i mi imamo jako mladu ekipu, mislim da će to biti jedan dobar meč, iako sumnjam da će biti puno gledalaca na tribinama", istakao je Veselin Vujović, trener Želje.

Izabrane vesti

Neposredno pred polazak u Skoplje, na utakmicu sa Metalurgom, Železničar je i zvanično dobio veliko pojačanje. Reč je o Dobrivoju Markoviću (32), doskorašnjem reprezentativcu Srbije, nekadašnjem rukometašu Jugovića, španske Kvenke, Vardara i Zagreba. Jedan od najboljih levokrilnih rukometaša naše zemlje u poslednjoj deceniji u srpski klupski rukomet vraća se posle tačno deset godina, ali bez saradnje sa Veselinom Vujovićem prosto ne može, jer mu je jedan od najboljih rukometaša sveta svih vremena bio selektor u trofejnim godinama mlađih reprezentativnih kategorija Srbije i Crne Gore, 2004. i 2005, a kasnije i trener u Vardaru i Zagrebu... Bio je član vicešampionske selekcije Srbije na Evropskom prvenstvu u našoj zemlji 2012. godine, a za Orlove je nastupao zaključno sa ovogodišnjim EP u Hrvatskoj.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:15 7828 SEHAL Metalurg - Zeleznicar up manje (55.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

SEHA - 6. KOLO

Sreda
18.00: (6,25) Izviđač (12,0) Tatran Prešov (1,17)
20.15: (1,45) Metalurg (8,50) Železničar (3,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeSEHA ligaRK ŽelezničarMetalurg SkopljeDobrivoje MarkovićVeselin Vujović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara