"Pol Milsap"
"Pol Milsap"

Za istoriju: Cela prva petorka Atlante igrač meseca na Istoku

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.02.15. | 09:44

Sasvim logična odluka posle serije od 17 pobeda u januaru

Pol MilsapLiga bez ispadanja, liga u kojoj je dolar božanstvo… Ali ne i takmičenje bez emocija. Uprava NBA lige smislila je prigodan način kako da nagradi Atlantu za neverovatan januarski podvig i 17 pobeda u nizu i celu prvu petorku Jastreobova - prvi put u istoriji - proglasila za igrača meseca u Istočnoj konferenciji!

Najbolji igrač mesec tako je i Pol Milsap, i Džef Tig, i Al Horford, i Kajl Korver i Demar Kerol.

Izabrane vesti

Čini se sasvim ispravna odluka rukovodstva lige s obzirom na to da su svi oni u januaru u proseku imali dvocifren košgeterski učinak, ali niko nije prebacio granicu od 20 poena po meču. Balans u pravom smislu te reči.
"Igramo kao tim. Svi doprinose.  I svi su srećni", govori Milsap i oslikava odličnu atmosferu iz svlačionice.

Milsap je inače u januaru u proseku ubacivao 18,3 poena, Horford ga je pratio sa 17,1, Tig je beležio 16,6, Korver 13,4, a Kerol 12,3. Milsap je sa prosečno osam uhvaćenih loptu pod obručima bio i najbolji skakač Hoksa, Tig je prednjačio u asistencijama (8,5) i ukradenim loptama (1,8), Horford u blokadama (1,4), a Korver u šutu za tri poena (56,3%).

Tek da podsetimo, Atlanta je u januaru dobila svih 17 utakmica. Ukupno je vezala 19 pobeda dok u ponedeljak nije izgubila u Nju Orleansu. Svejedno, ubedljivo je prva na Istoku, a ukupno je ispred nje samo Golden Stejt.

Na zapadu je laskavo priznanje pripalo Džejmsu Hardenu iz Hjustona, koji je u proseku ubacivao 25,8 poena, uz 6,7 asistencija i 2,2 ukradene lopte po meču.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pol MilsapNBA ligaKajl KorverDžef TigDemar KerolAtlanta HoksAl Horford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara